Υλικά

250 γραμ. βούτυρο
440 γραμ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
70 γραμ. κακάο
2 βανίλιες
50 γραμ. αλεύρι
2 πρέζες αλάτι
150 γραμ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
80 γραμ. πικρή σοκολάτα σε κομματάκια
100 γραμ. καρύδια
2 συσκευασίες γεμιστά μπισκότα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα μικρό μακρόστενο ή τετράγωνο ταψάκι. Σπάμε τη μια συσκευασία μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C.

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσέχοντας να μην κάψει πολύ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια και χτυπημένα τα αυγά.

Τέλος, προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας μαζί με τα καρύδια. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι.

Στην επιφάνεια τοποθετούμε μια στρώση με τα υπόλοιπα μπισκότα και ψήνουμε για 25- 30΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε το brownie σε κομμάτια.

Σερβίρουμε με παγωτό.

 

Πηγή: argiro.gr