Υλικά

350 γραµ κέικ σοκολάτα ή βανίλια
2 κ.σ λιωμένο κρύο βούτυρο
200 γραµ. τυρί κρέμα σε θερμ. δωμ.
1 κ.σ γεμάτη μέλι
1-2 κ.σ πραλίνα (προαιρετικά)
ξυλάκια για cake pops

Για την επικάλυψη
250 γραµ. σοκολάτα 60%
Για τη διακόσμηση
ζαχαρωτά
τρούφα χρωματιστή
καραμελάκια σπασμένα

Εκτέλεση

Για τα εύκολα cake pops με κέικ και επικάλυψη σοκολάτας, θρυμματίζουμε πρώτα σε ένα μεγάλο μπολ το κέικ σε ψίχουλα. Εναλλακτικά το βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει τρίμμα.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει μείγμα σαν πλαστελίνη που πλάθεται σε μπαλάκια.

Παίρνουμε μικρές κουταλιές μείγματος και πλάθουμε μπαλάκια σε μεγέθους καρυδιού.

Τα ακουμπάμε σε δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα. Τα παγώνουμε για μερικές ώρες μέχρι να σφίξουν και να μπορώ να κολλήσω επάνω τους τα ξυλάκια.

Λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτάμε την άκρη από τα ξυλάκια στη σοκολάτα και τα καρφώνουμε πάνω στα cake pops.

Παγώνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για περίπου 45′. Μετά, βουτάμε ένα ένα cake pop στη λιωμένη σοκολάτα και διακοσμούμε με ό,τι μας αρέσει.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο αν κάνει ζέστη ή σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες.

Μυστικά για τα cake pops

-H λογική των cake pops είναι να χρησιμοποιήσoυμε το μπαγιάτικο κέικ. Γι αυτό να βάλτε ό,τι περισσεύματα έχετε. Είναι στην ουσία ένα ανακάτεμα υλικών για να πάρουμε ένα μείγμα σαν εύπλαστη πλαστελίνη.

-Η υγρασία που απαιτεί η συνταγή εξαρτάται από το πόσο στεγνό είναι το κέικ που θα χρησιμοποιήσετε.

–Αν βγει πολύ μαλακό και δεν πλάθεται καλά, πρόσθετε λίγο τρίμμα κέικ η τριμμένα μπισκότα.

–Αν βγει πολύ στεγνή η ζύμη τότε συμπληρώστε λίγη πραλίνα ή λίγο τυρί κρέμα.

-Η γλύκα των cake pops εξαρτάται από εσάς και μόνο εσάς. Αν θέλετε πιο γλυκιά τη ζύμη προσθέστε λίγο μέλι ή άχνη ζάχαρη.

-Παγώστε τα για καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Πηγή: argiro.gr