Υλικά
320 γρ. Φρέσκο βούτυρο
450 γρ. Αλεύρι (κοσκινισμένο)
1 φακελάκι baking powder
200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ γάλα
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 βανίλια
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι
Φόρμες για τα σχέδια!

Για το στόλισμα
Ζαχαρόπαστες (χρώματα επιλογής σας) χρωματιστές τρούφες
Γλάσο
Και ότι άλλο βάλετε στην φαντασία σας!

Εκτέλεση
Ξεκινάμε να χτυπάμε σ ένα μίξερ το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατεψει και να έχει χτυπηθεί καλά η ζάχαρη
Προσθέτουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το αβγό και χτυπάμε λίγο ακόμη
Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, αλεύρι, baking, και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.. Μπορούμε να ζυμώσουμε και με το χέρι…

Χωρίζουμε το ζυμαρι μας σε δύο μπαλίτσες, τυλιγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες!
Μόλις περάσει η ώρα κόβουμε ένα κομμάτι λαδοκολλας και την αλευρωνουμε για να ανοίξουμε πάνω το ζυμαρι και να μην κολλήσει
Ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα

Παίρνουμε τα κουπατ (φόρμακια) και κόβουμε στα σχήματα που θέλουμε. Τα βάζουμε σε λαδοκολλα στο ταψί

Και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 °C αέρα για 15′ περίπου μέχρι από την κάτω μεριά να είναι σκληρά.
Τα αφήνουμε να κρυωσουν πολύ καλά για να ξεκινήσουμε το στόλισμα..
Κόβουμε με τα ιδια κουπατ την ζαχαροπαστα και δημιουργούμε σχέδιακια στολιζωντας τα.. Πριν κολλήσουμε την ζαχαροπαστα στα μπισκοτάκια μας μ ένα πινελάκι τα βρεχουμε με λίγο νεράκι… Έτσι θα σταθεροποιηθουν καλύτερα τα υλικά μας πάνω στα μπισκοτάκια!!!
Μόλις στεγνώσουν πολύ καλά αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπολ.!

Καλή επιτυχία

 

Πηγή: cookpad.com