Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Κυριακής, αφέθηκαν πριν λίγη ώρα ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τα «μαϊμού» διπλώματα, την οποία αποκάλυψε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Πρόκειται για τους 6 εργαζόμενους της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και έναν ιδιώτη, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το πρωί της Δευτέρας 22 Μαρτίου με την κατηγορία της «διευκόλυνσης», με το αζημίωτο, της έκδοσης δεκάδων αδειών οδήγησης διαφόρων κατηγοριών και πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας.

Ειδικότερα, στους δύο εξ αυτών επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 40.000 ευρώ, σε δύο εγγύηση 15.000 ευρώ, σε άλλους δύο εγγύηση 10.000 ευρώ και στον τελευταίο χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ. Επίσης σε όλους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση παρουσίας την 1η και 15η κάθε μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Σάββατο, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ιδιοκτήτες και υπάλληλοι σχολών οδήγησης, που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ), ενώ την Παρασκευή είχαν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι, επίσης με περιοριστικούς όρους μία ακόμη ιδιοκτήτρια σχολής οδήγησης και πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας της Πιερίας (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

 

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)