Η μαζική είσοδος για την πληρωμή των φόρων φαίνεται πως προκάλεσε προβλήματα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται η -υπερφορτωμένη όπως φαίνεται- πλατφόρμα myaade, μέσω της οποίας γίνεται η πληρωμή του φόρου εισοδήματος.

Σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, τελευταία μέρα του μήνα, είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την τρίτη δόση πληρωμής του φόρου εισοδήματος για όσους έχουν ρυθμίσει τις πληρωμές.

Η πρόσβαση από την άλλη μπορεί να γίνει από το mytaxisnet που παραμένει σε λειτουργία.

Συγκεκριμένα, έως και σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει:

  • να πληρωθεί η 3η δόση του φόρου εισοδήματος. Θα ακολουθήσουν άλλες 5 δόσεις φόρου εισοδήματος, συνολικού ύψους περίπου 1,6 δισ. ευρώ. Οι δόσεις του φόρου εισοδήματος είναι μηνιαίες και πρέπει να εξοφλούνται έως το τέλος κάθε μήνα. Η επόμενη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις τις 31-10-2021 και η τελευταία έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2022.
  • να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων Covid από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισπράξει τον Ιούλιο αποζημίωση για τα ενοίκια τους. Συγκεκριμένα, ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν αποζημιωθεί προκαταβολικά για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν τον Ιούλιο, θα πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις COVID στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έως το τέλος του μήνα.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης έχει λάβει την αποζημίωση αλλά δεν υποβάλει δήλωση COVID εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή για τις περιπτώσεις που τροποποιείται η δήλωση Ιουλίου σε σχέση με τον Ιούνιο 2021, το ποσό καθίσταται απαιτητό, δηλαδή θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να το επιστρέψει ακόμα και αν το δικαιούται.