Σεβαστοί Πατέρες……

Έφυγες νωρίς, είχες τόσα πολλά ακόμη να προσφέρεις σ΄ αυτούς που αγάπησες…

Με βαθύτατη οδύνη και ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την ξαφνική απώλεια του αγαπημένου μας ανθρώπου, εξαίρετου φίλου και πρώην διοικητικό μέλος της διοίκησης του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ καθώς και του ΓΑΣ ΤΑΥΡΟΥ ΕΛΑΦΟΥ Δημήτρη Αδαμόπουλου.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής κάτω από τον καταγάλανο ουρανό με την ψυχή βαθύτατα θλιμμένη, σύζυγος, τέκνα, νύφη, μητέρα, αδέλφια, ξαδέλφια, ανίψια, συνάδελφοι, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί για να αποχαιρετίσουμε για τελευταία φορά να πούμε το τελευταίο αντίο και να συνοδεύσουμε στην τελευταία του κατοικία έναν φιλότιμο, σεμνό άνθρωπο, ακούραστο αστυνομικό και εξαίρετο οικογενειάρχη, παραδίνοντας την ψυχή του σ΄ Αυτόν που τον είχε πλάσει.

Ένας άνθρωπος οικογενειάρχης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόνο 65 ετών, αφού προηγουμένος πάλεψε σκληρά και αθόρυβα την επάρατη νόσο.

Υπήρξε μια σημαντική και διακριτή προσωπικότητα της επαγγελματικής του πορείας ως Αστυνομικός στις υπηρεσίες των πολιτών της Πιερίας αλλά και ένας σπουδαίος πρόεδρος του Συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας, που πάντοτε ανταποκρινόταν άμεσα όταν ζητούσαμε τη συνδρομή του σε κάθε εμπόδιο. Υπηρέτησε από διάφορες θέσεις και την ομάδα της πόλης και του Νομού του τον ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟ που πάντα αγαπούσε και λάτρευε, έχοντας πάντα την έννοια του συλλόγου μας σε κάθε στιγμή της ημέρας του, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τον πρόεδρο.

Αφιερώναμε αμέτρητες ώρες τόσο εντός γηπέδου όσο κι εκτός γηπέδου, ακολουθώντας πολλές φορές μαζί την ομάδα μας στις εκτός έδρας αποστολές της.

Ο Δημήτρης ή Τάκης ή Σερίφης όπως τον αποκαλούσαμε όλοι αγάπησε τις δύο οικογένειες που απέκτησε στην Κατερίνη: την προσωπική του οικογένεια, τη σύζυγό του Χριστίνα, τα δυο παιδιά του τον Θάνο, τον Γιώργο και τη νύφη του Άρτεμις, την εγγονή του Βικτωρία, καθώς και την δεύτερη μεγάλη οικογένεια της κοινωνικής προσφοράς του Συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας και του ποδοσφαίρου που λάτρευε μέσα από τις αγάπες του τον ΠΙΕΡΙΚΟ και τον ΤΑΥΡΟ ΕΛΑΦΟΥ προσφέροντας διοικητικό έργο από διάφορες θέσεις, είχα δε την τιμή να συνεργαστούμε μαζί αρκετά έτη στον αγαπημένο μας σύλλογό τον ΠΙΕΡΙΚΟ μας.

Η καρδιά όλων μας έχει ραγίσει, γιατί δεν θα είσαι άλλο μαζί μας στις κερκίδες του σταδίου μας.

Ο αγαπητός φίλος από την Έλαφο Πιερίας Δημήτρης/Τάκης Αδαμόπουλος, ξεχώριζε για την ειλικρίνειά του, την ανθρωπιά του και την ψυχική του δύναμη. Υπήρξε πάνω απ΄ όλα άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, συνέπεια και βαθύ το αίσθημα της ευθύνης.

Ο Δημήτρης  πάλεψε με θάρρος την ασθένειά του από την πρώτη στιγμή. Προικισμένος με αγαθά και άπειρα προτερήματα, με ασύγκριτο ψυχικό σθένος και δύναμη, αγάπη για τον συνάνθρωπο, σφράγισε το έργο του διδάσκοντας ήθος, ζήλο, πίστη και αρετή σ΄ όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε πιστά αυτό που αγάπησε σχεδόν από όλες τις θέσεις και αξιώματα  που τον εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοί του αφήνοντας το στίγμα του χαραγμένο στις μνήμες μας.

Είμαστε Δημήτρη περήφανοι  για την μεγάλη σου προσφορά στην ομάδα μας τον ΠΙΕΡΙΚΟ, την τοπική κοινωνία, στον Σύνδεσμο Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας τη σημαντική σου αφοσίωση σ΄ αυτό που αγάπησες και λάτρεψες γιατί ποτέ δεν ξέχασες τον τόπο σου, τους φίλους σου, την αγαπημένη σου οικογένεια.

Δυστυχώς δεν πρόλαβες να ολοκληρώσεις τη συγγραφή του βιβλίου σου που συνεχώς το εμπλούτιζες.

Όλο αυτό το διάστημα Δημήτρη έδωσες μια μάχη με ψηλά το κεφάλι, ακόμη και τις τελευταίες σου ημέρες είχες έννοια για την πορεία της ομάδας, μονομάχησες με το θάνατο αλλά τελικά έφυγες στην κοινή μοίρα των ανθρώπων.

Η πολυσχιδής προσωπικότητα, η αγωνιστική διάθεση αλλά και το απαράμιλλο ψυχικό σθένος που επέδειξες με την περιπέτεια  της υγείας σου όλο αυτό το διάστημα, αποτελούν στίγμα ήθους.

Η αγωνιστικότητά σου, το ήθος σου, το ακέραιο του χαρακτήρα σου και τα ιδιαίτερα χαρίσματά σου άφησαν όλους εμάς που κάποιοι λιγότερο ή περισσότερο είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε άφωνους στο άγγιγμα του θανάτου σου.

Εγώ Δημήτρη είμαι ευγνώμων που είχα την τύχη να σε γνωρίσω τόσο κοντά, έχοντας κρατήσει στην μνήμη μου συζητήσεις που κάναμε.

Στην οικογένειά σου που λάτρεψες και σε λατρέψανε αφήνεις κληρονομιά το όνομά σου, σημείο αναφοράς για την ζωή σου όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίσει  ανάπαυση σώματος και ψυχής και να δώσει στην οικογένειά του κουράγιο, υγεία και δύναμη για να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του.

Ο Θεός τον κάλεσε κοντά του και αθόρυβα όπως ήρθε στη ζωή πριν από 65 χρόνια στην Έλαφο, έφυγε για το αιώνιο ταξίδι του.

Καλό ταξίδι Σερίφη….

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κατερινιώτικης γης που θα σε σκεπάσει και ο Θεός ας απαλύνει τις ψυχές της οικογένειάς σου και ας δώσει δύναμη και κουράγιο στους οικείους σου.

Θα έχεις πάντα μια θέση στην καρδιά του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας.

Αιωνία σου η μνήμη…. Τάκη.