Η μυδοκαλλιέργεια στην περιοχή της Πιερίας είναι ένας από τους πιο δυναμικά εξελισσόμενους παραγωγικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας, το προϊόν του οποίου καλύπτει το 25% της εγχώριας παραγωγής. Το Επιμελητήριο Πιερίας «τρέχει» αυτό το διάστημα καμπάνια για την προώθηση του γευστικότατου μυδιού. Στο πλαίσιο αυτό, φιλοξενήθηκαν  ξένοι και Έλληνες δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι κορυφαίων Μ.Μ.Ε., για την ανάδειξη του θαλάσσιου πλούτου του Θερμαϊκού.

Το βράδυ του Σαββάτου 11/11, στο εστιατόριο «Ερατώ» στο Λιτόχωρο  με απόλυτη επιτυχία έγινε το live cooking show με τον διάσημο Σεφ Πέτρο Συρίγο, ο οποίος παρασκεύασε και πρόβαλε μοναδικά πιάτα, γεμάτα γεύση και άρωμα Αιγαίου έχοντας ως βασικό υλικό τα μοναδικά Μύδια Πιερίας, παρουσία των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων, της Υφ. Ανάπτυξης Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, εκπροσώπων των Βουλευτών Φώντα Μπαραλιάκου και Σπύρου Κουλκουδίνα, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου και μελών του Διοικητικών Συμβουλίου. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν συνταγές με τα μύδια φτιαγμένα από τον γνωστό σεφ.

Σημειώνεται πως οι 30 Έλληνες και ξένοι Δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την Πιερία στο πλαίσιο της Υλοποίησης του προγράμματος «Δράσεις προώθησης, προβολής και αύξησης της αναγνωρισιμότητας του φρέσκου μυδιού Πιερίας στην αγορά της Ελλάδας, Ιταλίας, Βελγίου και Γαλλίας».

Η Δράση περιλάμβανε επίσκεψη των Δημοσιογράφων στις Μονάδες Παραγωγής των Μυδιών και γνωριμία με τους Μυδοκαλλιεργητές, καθώς και περιήγηση και επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας.

Σκοπός της Δράσης είναι να προβληθεί ένα σημαντικό στοιχείο της τοπικής μας γαστρονομίας, όπως είναι τα Φρέσκα Μύδια Πιερίας, το οποίο συνδυαζόμενο με τις φυσικές ομορφιές του τόπου παραγωγής του,  θα συντελέσει στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού brand name για την Πιερία.