ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ

Το Κολινδρό επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκο και Σπύρο Κουλκουδίνα, καθώς και τον δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού, Χρήστο Κομπατσιάρη.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου τον κ. Κυρανάκη ενημέρωσε ο εφημέριος π. Παναγιώτης Τιμαμόπουλος για την ιστορικότητα του ναού. Ο Ιερός Ναός, που κατά τον 19ο αιώνα ήταν ο Καθεδρικός Ναός της Μητρόπολης Κίτρους, αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο κ. Κυρανάκης έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα και επικοινώνησε άμεσα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι μετά τις εκλογές θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για να δοθεί το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού, όπου έμεινε εντυπωσιασμένος από την αρχιτεκτονική του κτιρίου. Ακολούθησε επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Κολινδρού, με τον κ. Κυρανάκη να συνομιλεί  με τα μέλη και ενημερώθηκε για τις ανάγκες τους.

Κατά την παραμονή του στη λαϊκή αγορά, ο κ. Κυρανάκης συνομίλησε με παραγωγούς, πωλητές και πολίτες. Το βασικό παράπονο που εκφράστηκε ήταν η ακρίβεια και το υψηλό κόστος παραγωγής.

«Μίνι» πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία

Η επίσκεψη του κ. Κυρανάκη στον Κολινδρό κατέληξε σε μια μικρή προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, όπου πλήθος κόσμου τον υποδέχθηκε. Ο υφυπουργός άκουσε τα παράπονα των πολιτών και στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε διάφορους τομείς, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα. Επισήμανε επίσης τη σημαντική εκλογική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.

Στο Δημαρχείο του Κολινδρού, ο δήμαρχος Χρήστος Κομπατσιάρης προσέφερε στον κ. Κυρανάκη μια εικόνα και τοπικά προϊόντα ως δώρο, ενώ ακολούθησε συζήτηση με επαγγελματίες της περιοχής.

Η επίσκεψη Κυρανάκη στον Κολινδρό ολοκληρώθηκε σε αποθήκη όπου αυτή την περίοδο συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες κερασιών με σκοπό την εμπορία τους.