Ποια επιστρέφει μετά από 31 χρόνια και ποιας η παρουσία είναι αμφίβολη

Ανακοινώθηκαν οι χώρες οι οποίες θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2024 που θα διεξαχθεί στo Μάλμε της Σουηδίας τον ερχόμενο Μάιο.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της EBU, 37 δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε. Ο 68ος Διαγωνισμός, που διοργανώνεται από την EBU και το σουηδικό SVT, θα διεξαχθεί στην Malmö Arena στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024.

Από τα 37 κράτη, που θα λάβουν μέρος στο μεγαλύτερο ζωντανό μουσικό γεγονός στον κόσμο, τα 31 θα διαγωνιστούν σε δύο ημιτελικούς. Από κάθε ημιτελικό θα προκύψουν 10 χώρες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό με τους Big 5 (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και τη διοργανώτρια Σουηδία.

Οι 36 χώρες που εκπροσωπήθηκαν στον διαγωνισμό του 2023 θα είναι παρούσες και του χρόνου, μαζί με το RTL από το Λουξεμβούργο, που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά από το 1993.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της EBU, η συμμετοχή της Ρουμανίας δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί ότι θα συμμετάσχει τον επόμενο χρόνο, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις με την TVR για την πιθανή συμμετοχή της.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision έχει διεξαχθεί στο παρελθόν στο Μάλμε το 1992 και το 2013, στη Στοκχόλμη το 1975, το 2000 και το 2016 και στο Γκέτεμποργκ το 1985.

Eurovision 2024 – Οι 37 χώρες που θα συμμετάσχουν στον 68ο μουσικό διαγωνισμό είναι οι εξής:

-Άγιος Μαρίνος – SMRTV

-Αζερμπαϊτζάν – İctimai

-Αλβανία – RTSH

-Αρμενία – AMPTV

-Αυστραλία – SBS

-Αυστρία – ORF

-Βέλγιο – RTBF

-Γαλλία – FT

-Γερμανία – ARD/NDR

-Γεωργία – GPB

-Δανία – DR

-Ελβετία – SRG / SSR

-Ελλάδα – ΕΡΤ

– Εσθονία – ERR

-Ηνωμένο Βασίλειο – BBC

-Ιρλανδία – RTÉ

– Ισλανδία – RÚV

-Ισπανία – TVE

-Ισραήλ – IPBC/KAN

-Ιταλία – RAI

-Κροατία – HRT

-Κύπρος – RIK

-Λετονία – LTV

-Λιθουανία – LRT

-Λουξεμβούργο – RTL

-Μάλτα – PBS

-Μολδαβία – TRM

-Νορβηγία – NRK

-Ολλανδία – AVROTROS

-Ουκρανία – UA:PBC

-Πολωνία – TVP

-Πορτογαλία – RTP

-Σερβία – RTS

-Σλοβενία – RTVSLO

-Σουηδία – SVT

-Τσεχία – ČT

-Φινλανδία – YLE

Υπενθυμίζεται πως την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision 2024 η Μαρίνα Σάττι. Να σημειωθεί πως το 2024 η Ελλάδα κλείνει 50 χρόνια συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision, καθώς η πρώτη της παρουσία ήταν το 1974.

 

 

Πηγή:lifo.gr