Σε πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίστηκαν σήμερα οι ενημερωτικές δράσεις της ΓΣΕΕ , με τα κλιμάκια της Συνομοσπονδίας να επισκέπτονται την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά και την Έδεσσα.

Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ στην Κατερίνη, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, επισκέφθηκαν τον ΟΑΕΔ της περιοχής ενώ συνομίλησαν με εργαζόμενους δύο εργοστασίων και πολλών καταστημάτων. Στη δράση συμμετείχε και η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης κ. Μπέττυ Κωνσταντίνου.

Σε όλες τις πόλεις οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ,  προχωρούν σε  δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συνεντεύξεις τύπου καθώς και συσκέψεις με συνδικαλιστικά στελέχη.

«Έχουμε ξεκινήσει ένα οδοιπορικό εδώ και δύο μήνες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, με κύριο σύνθημα «η ακρίβεια στα ύψη, οι μισθοί στα τάρταρα». Θέλουμε αυξήσεις, θέλουμε τώρα τις συλλογικές συμβάσεις. Οι εργαζόμενοι τα τελευταία 12 χρόνια υπέστησαν αλλεπάλληλες κρίσεις. Η ακρίβεια δεν είναι ένα συγκυριακό φαινόμενο που οφείλεται στον πόλεμο, αλλά είναι ένα φαινόμενο που ήρθε και δυστυχώς θα μείνει.

Το 90% των εργαζόμενων έχουν μειώσεις τις δαπάνες για τα είδη διατροφής. Η χώρα μας είναι δεύτερη, μετά τη Μάλτα, στον πληθωρισμό των ειδών διατροφής. Ταυτόχρονα τα κέρδη των επιχειρήσεων βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο της Ευρώπης των 27 και οι επενδύσεις στο κατώτερο. Οι συλλογικές συμβάσεις, ενώ θα έπρεπε να καλύπτουν το 80% των εργαζομένων, καλύπτουν μόνο το 20%.

Ξεκινήσαμε αυτό το οδοιπορικό με αφορμή την απεργία της 17ης  Απριλίου,  διεκδικώντας να υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς», ανέφερε στον «Ντελάλη» ο Γραμματέας Οικονομικού ΓΣΕΕ κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος.