Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, στο Λιτόχωρο, θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Χωροφυλάκων και των Στρατιωτών που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος στον Σταθμό Χωροφυλακής και στο Μεταβατικό Απόσπασμα, καθώς επίσης και υπέρ της ψυχής της εθνομάρτυρος, Ευαγγελίας Λαλουμίχου(Μπουλιώς), κατά την ομώνυμη μάχη του Λιτοχώρου, ημέρα διεξαγωγής των πρώτων, μετά από 10 χρόνια, εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, τη νύχτα της 30ης προς ξημερώματα 31ης Μαρτίου 1946.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και μετά την επιμνημόσυνη δέηση που θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, θα τελεστεί Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων, στο Πάρκο.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας καθώς                και οι συγγενείς των θυμάτων, που διοργανώνουν την εκδήλωση αυτή,                        ΔΕΝ έχουν καλέσει κανένα κόμμα και καμία κομματική ή ιδεολογική οργάνωση, διότι η επιμνημόσυνη δέηση, ΔΕΝ έχει κομματικό – ιδεολογικό χαρακτήρα, αλλά τελείται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων.

Η ευταξία, η σεμνότητα και η ευπρέπεια ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επικρατήσουν προς αποφυγή οιασδήποτε επιδίωξης για πολιτική – κομματική ή ιδεολογική εκμετάλλευση αυτής της εκδήλωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα 08.30 π.μ., Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.

Ώρα 10.30 π.μ., Επιμνημόσυνη Δέηση.

Ώρα 10.45 π.μ., Μετάβαση στο Ηρώο.

Ώρα 11.00 π.μ., Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ), κ. Ευάγγελο Χριστακόπουλο.

Χαιρετισμός από το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Αντιστράτηγο ΕΛ-ΑΣΤ, Χαράλαμπο Μινόπετρα.

Ομιλία από τον κ. Παναγιώτη Πολυμέρου, εκπρόσωπο του κ. Νικολάου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι ο μοναδικός επιζών του Αποσπάσματος Χωροφυλακής, στη μάχη του Λιτοχώρου.

Κεντρική Ομιλία, με την παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, κ. Δημήτριου Αδαμόπουλου, θα μιλήσει για το ιστορικό της ημέρας η κ. Τριανταφυλλιά ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, δισέγγονη της Εθνομάρτυρος, Ευαγγελίας (Μπουλιώς) ΛΑΛΟΥΜΙΧΟΥ.

Προσκλητήριο Νεκρών.

Κατάθεση στεφάνων.

Εθνικός Ύμνος.

Πέρας εκδηλώσεως.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Δημήτριος Αδαμόπουλος                                     Γεώργιος Γεωργιάδης