Υλικά
200 γρ. φέτα, μαλακή
200 γρ. ξινομυζήθρα
150 γρ. κατίκι
100 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο τα πράσινα φύλλα ψιλοκομμένα
150 γρ. ξερά φρούτα (χουρμάδες, σύκα, βερίκοκα, σταφίδες κ.τ.λ.), ψιλοκομμένα
100 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, τριμμένους
1 κουτ. γλυκού ξύσμα μοσχολέμονου
1/2 ξ κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1-2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
50 γρ. ρόδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τη φέτα, την ξινομυζήθρα, το κατίκι και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ. Προσθέτουμε το μετσοβόνε, το κρεμμυδάκι, τα ξερά φρούτα, τα ξύσματα, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση.

Καλύπτουμε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα με μεμβράνη τροφίμων, βάζουμε το μισό μείγμα, απλώνουμε τους σπόρους ροδιού και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα. Πιέζουμε στρώνοντας την επιφάνεια με ένα κουτάλι και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Λίγο προτού σερβίρουμε αναποδογυρίζουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς, τους οποίους πιέζουμε για να κολλήσουν σε όλη την επιφάνεια. Σερβίρουμε την τερίνα με παξιμάδια, κριτσίνια και ψωμί της επιλογής μας.

 

Πηγή:olivemagazine.gr