Συστατικά

150 γρ. κινόα
50 γρ. αμύγδαλα
50 γρ. βρόμη
40 γρ. λιναρόσπορο, τριμμένο
30 γρ. ηλιόσπορο
1/2 κ.γ. λιναρόσπορο, ολόκληρος
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
80 γρ. ανανά, σε κομματάκια, φρέσκο

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 0%
80 γρ. ανανά, σε φέτες
10 γρ. μύρτιλα (blueberries)
10 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Προσθέτουμε την κινόα, κλείνουμε με το καπάκι, και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Η κινόα θα αρχισει να παίρνει καστανό χρώμα και να αναπηδάει σαν ποπ κορν.
Αφού πάρει όλη η κινόα καστανό χρώμα, αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε σε ένα μπολ.
Σπάμε τα αμύγδαλα σε κομμάτια στο μηχάνημα με τα μαχαίρια και τα βάζουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ τη βρόμη, τον τριμμένο λιναρόσπορο, τον ηλιόσπορο, τον ολόκληρο λιναρόσπορο και την κανέλα.
Ανακατεύουε με ένα κουτάλι τα στερεά υλικά.
Βάζουμε στο μηχάνημα με τα μαχαίρια τα κομμάτια του ανανά και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα πουρές.
Προσθέτουμε τον πουρέ ανανά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι και μοιράζουμε το μείγμα σε 2 ταψιά που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Προσέχουμε να απλώσουμε αραιά το μείγμα στο ταψί, για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά η γκρανόλα σε μια σχάρα.
Αποθηκεύουμε τη γκρανόλα σε ένα γυάλινο μπολ που κλείνει καλά.
Σερβίρουμε με γιαούρτι ή γάλα, κομμάτια ανανά και φρούτα της αρεσκείας μας.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com