Το γλυκό της παρθένας δεν είναι πολύ γνωστό, όμως είναι πεντανόστιμο και μπορεί να σταθεί επάξια ως επιδόρπιο στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και φτιάχνεται με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά συνταγής
2 πακέτα πτι μπερ
1 κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

Για το γλάσο:
250 γρ. Βούτυρο
2 αυγά
4 κουταλιές της σούπας άχνη
3 κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει.

Βουτάμε ελαφρώς τα πτί μπερ στο γάλα και τα στρώνουμε με τη σειρά στο ταψάκι.

Στρώνουμε την κρέμα και επαναλαμβάνουμε τρείς φορές.

Για το γλάσο:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά και αφού λιώσει προσθέτουμε

4 κουταλιές της σούπας άχνη και 3 κουταλιές της σούπας κακάο.

Ανακατεύουμε καλά.

Αφού ανακατέψουμε καλά το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει περίπου για 8 λεπτά.

Ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Αφού είναι έτοιμο το γλάσο το στρώνουμε πάνω στο γλυκό.

Το κρυώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα – Έτοιμα σε 10′ με μόνο δύο υλικά
Από τα πιο γευστικά και γρήγορα τρουφάκια με απίστευτα χαμηλό κόστος αφού θα χρειαστείτε μόνο ινδοκάρυδο και ζαχαρούχο γάλα. Δοκιμάστε τα!

Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα
2 πακετάκια ινδοκάρυδο των 250 γρ. [περισσεύει αρκετή].

Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε το γάλα και με ένα κουτάλι προσθέτουμε και ανακατεύουμε την καρύδα να γίνει ένα σφιχτό μείγμα και να πλάθεται.

Το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και μετά πλάθουμε μπαλάκια ομοιόμορφα και τα βουτάμε στο υπόλοιπο ινδοκάρυδο.

Μία ιδέα ωραία αντί ινδοκάρυδο να τα βουτήξουμε στο τέλος σε λιωμένη σοκολάτα! Γίνονται εξίσου φανταστικά. Καλή επιτυχία!

 

Πηγή:athensmagazine.gr