Την Πέμπτη 04-5-2023 και ώρα 12.00΄ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας έλαβε χώρα η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με χαρακτήρα Ημερίδας Ενημέρωσης.
Στη συνέλευση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ο οποίος ανέλυσε το διεκδικητικό πλαίσιο και τις πρωτοβουλίες που υλοποιήθηκαν και προσεχώς θα οδηγήσουν στην αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος, θέματα επί του βαθμολογίου, μισθολογίου, νυχτερινής αποζημίωσης, μάχιμης πενταετίας, ενημερώνοντας και απαντώντας απευθείας στα ερωτήματα που τέθηκαν από τα μέλη της Ένωσής μας.
Παρέστη επίσης ο Ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ ο οποίος με εξαιρετικά παραδείγματα, ανέλυσε τα ζητήματα της ασφάλισης του Κλάδου μας και τις δυνατότητες για συνταξιοδότηση, ανάλογα με την προέλευση, τα έτη υπηρεσίας, την προϋπηρεσία στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, την κατοχή πτυχίων, τα επικουρικά ταμεία, εξατομικεύοντας και απαντώντας σε κάθε μέλος μας.
Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με το Μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας και Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Τρικάλων κ. Λάμπρο ΜΗΤΣΙΚΟ, ο οποίος μας πληροφόρησε λεπτομερώς για τη λειτουργία του Ιδρύματος και τις δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης στις περιπτώσεις προβλημάτων υγείας των οικογενειών των αστυνομικών.
Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ένωσης, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα Ενημέρωσης παράλληλα με τις εργασίες της Γενικής μας Συνέλευσης, καθώς επίσης και τους εξειδικευμένους στο αντικείμενό τους κ.κ. Γιώργο ΚΟΥΛΙΑΚΗ και Λάμπρο ΜΗΤΣΙΚΟ που συμμετείχαν από κοινού και έλυσαν τις απορίες μας.
Τη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους:
Η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ν. Πιερίας κα Σοφία ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας κος Γεώργιος ΚΟΥΚΟΥΣΕΛΑΣ
Ο Υποδιευθυντής του Τμ. Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας κος Χρήστος ΒΛΑΧΟΣ
Ο Διευθυντής Ασφαλείας Κατερίνης κος Ιωάννης ΣΑΒΒΙΔΗΣ μαζί με τους Αξιωματικούς Ασφαλείας κ.κ Χρήστο ΜΠΟΥΤΑ και Ηλία ΤΟΥΜΑΡΑ
Ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης κος Γεώργιος ΠΟΥΤΟΥΡΙΔΗΣ
Ο Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών κος Διονύσιος ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
Η Προσωπάρχης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας κα Βάια ΤΣΑΝΟΥΚΑ
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Τρικάλων κος Ιωάννης ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Ο Αντιπρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ι.Ρ.Α. Πιερίας κος Αθανάσιος ΡΙΖΟΣ
Ευχαριστούμε τα μέλη μας που άσκησαν τα καθήκοντά τους ως Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, τους κ.κ. Πρόεδρο Γιώργο ΚΟΥΚΑΡΑ, Αντιπρόεδρο Παντελή ΤΡΟΧΙΔΗ και Γραμματέα Δημήτριο ΣΠΗΛΙΩΤΗ, καθώς επίσης και όλους τους συναδέλφους – μέλη μας που συμμετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.