Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο, ίσως και παράλογο κι όμως η pizza είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ πιο θρεπτικό πρωινό από τα αγαπημένα σου δημητριακά.

Το να προσφέρεις στα παιδιά σου ένα υγιεινό πρωινό είναι τόσο απλό όσο το να παραγγείλεις μια pizza. Η διατροφολόγος Chelsey Amer δήλωσε στο The Daily Meal ότι ένα κομμάτι pizza έχει σχεδόν τις ίδιες θερμίδες με ένα μπολ δημητριακών και γάλα. «Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι ένα μέσο κομμάτι pizza και ένα μπολ δημητριακών με πλήρες γάλα περιέχουν σχεδόν την ίδια ποσότητα θερμίδων», δήλωσε η Amer.

Είναι λοιπόν αλήθεια, ότι η πίτσα είναι στην πραγματικότητα ένα πιο υγιεινό πρωινό από τα δημητριακά;
Λοιπόν, όχι ακριβώς. Ενώ δεν λέει ότι η pizza είναι υγιεινή, πιστεύει ότι είναι μια πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με την κατανάλωση δημητριακών, ειδικά των ζαχαρούχων ειδών. Επιπλέον, πιστεύει ότι είναι ένα ισορροπημένο πρωινό σε σύγκριση με τα συστατικά που βρίσκονται μέσα στα περισσότερα κουτιά δημητριακών. Και πρόσθεσε: «Η pizza περιέχει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεϊνών, η οποία θα σας κρατήσει χορτάτους και θα ενισχύσει τον κορεσμό καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού».

Η πρωτεΐνη φαίνεται πάντα να είναι ένα σημάντικο θέμα όταν πρόκειται για τη διατροφή και πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το αν παίρνουν αρκετή ποσότητα. Σύμφωνα με το Health.com, πρέπει να τρώμε 0,36 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Για τη μέση γυναίκα, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 46 γραμμάρια την ημέρα.

Και, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, ένα κομμάτι κατεψυγμένης pizza με τυρί περιέχει περίπου 8,4 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αν η pizza περιέχει πρωτεΐνη, γιατί να μην την σερβίρεις για πρωινό; Η ζωή είναι πολυάσχολη και είναι δύσκολο να δίνεις πάντα στα παιδιά κάτι υγιεινό πριν φύγουν για το σχολείο. Το να ζεστάνεις τη pizza που περίσσεψε δεν θα ήταν και η χειρότερη ιδέα. Επιπλέον, έχεις την ευκαιρία να προσθέσεις υγιεινά υλικά όπως λαχανικά για να πάρεις ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Και το κρέας είναι πάντα μια καλή πηγή πρωτεΐνης.

Η pizza μπορεί να είναι μια σταθερή πηγή πρωτεΐνης, αλλά μην πάτε να τη θεωρήσεις ακόμα υγιεινή τροφή. Στην πραγματικότητα, το νάτριο και η χοληστερόλη στο λάδι και το τυρί μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλή αρτηριακή πίεση και κινδύνους καρδιακών παθήσεων.

Η κατανάλωση pizza για πρωινό έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με τα πρωινά με μεθύσι, τους άνεργους και τους ανθρώπους που δεν έχουν καμία γνώση της διατροφικής υγείας. Όμως, αποδεικνύεται ότι είναι πολύ πιο υγιεινή από ό,τι δίνουν οι περισσότεροι γονείς στα παιδιά τους για πρωινό.

 

 

Πηγή:theissue.gr