Στο Old Bridge της ΝΕΑΣ ΙΕΡΣΕΗΣ (New Jersey) με την ευκαιρία των εορτασμών της 35ης επετείου των «Hellenic News of America», τιμήθηκε ο Πρόεδρος Διονύσης Πασχάλης, ο οποίος επιλέχθηκε μαζί με άλλους διακεκριμένους ομογενείς, με γνώμονα την προσφορά τους σε διάφορους τομείς και στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα στο πολυτελές Grand Marquis, την Κυριακή 1 Μαϊου, παρουσία πολιτικών, επιστημόνων, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων της εκκλησίας, του επιχειρηματικού κόσμου και ομογενειακών οργανώσεων. Η βραδιά ξεκίνησε με την ευλογία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μηδείας κ. Απόστολου, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδας και Αμερικής από την ερμηνεύτρια κ. Ελλη Ρίζου και τη σοπράνο κ. Αναστασία Ζαννή.

Παρουσία του ομοσπονδιακού βουλευτή από τη Νέα Ιερσέη κ. Φρανκ Παλόν που επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα, του προέδρου της πολιτειακής βουλής της Νέας Ιερσέης κ. Κρεγκ Κόφλιν (Craig Coughlin) , του πολιτειακού γερουσιαστή του Ροντ Άιλαντ, Λου Ραπτάκη, του εκπροσώπου της Ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον κ. Στέφανο Σπύρου, της διευθύντριας του γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας στη Νέα Υόρκη κ. Μαρία Βαξεβανίδου, του συμβούλου επικοινωνίας Α του γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας στη Νέα Υόρκη κ. Σάκη Φλώρου, του διευθυντή του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Νέα Υόρκη κ. Νίκο Θωμόπουλο, των πρώην προέδρων της AHEPA, κ. Νίκου Καρακώστα και κ. Γιώργου Χωριάτη, του κ. Πάνου Σταυριανίδη, του αντιπροέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Τάσο Ζαμπά, του επιτίμου προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Π. Μιτούλη, του πρώην προέδρου της Ανωτάτης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Φώτη Γερασόπουλου, του πρώην ύπατου προέδρου Παμμακεδονικής Δρ. Γ. Αχταρίδη και του Chairman της επετειακής αυτής εκδήλωσης, προέδρου της φαρμακευτικής εταιρείας Sigmapharm Laboratorie, Δρ. Σπύρου Σπυρέα, αλλά και πλήθος άλλων διακεκριμένων ομογενών, ο πρόεδρος των HELLENIC NEWS OF AMERICA κ. Πωλ Κοτρώτσιος βράβευσε τον Πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη.

Κατά την ανάγνωση του βιογραφικού του κ. Πασχάλη οι καλεσμένοι τον καταχειροκρότησαν και επιβράβευσαν την ανιδιοτελή προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, «τον πραγματικό φίλο της ομογένειας από την Ελλάδα», όπως δήλωσαν και τον συνεχάρησαν για την προσωπική συμβολή του στη φροντίδα και ανάδειξη του Αλεξανδρείου Ιδρύματος στην Ελλάδα.

Ο κ. Πασχάλης κατά τη βράβευσή του, αφού συνεχάρη την «Hellenic News of America» και τον πρόεδρό της κ. Πωλ Κοτρώτσιο, φορέα σύνδεσης Ελλάδας-ΗΠΑ, δήλωσε ότι δέχεται το βραβείο αυτό με βαθύ αίσθημα ευθύνης προς τον Ελληνισμό της Αμερικής.