Πρόκειται για την ελαιοκράμβη, η οποία έχει τροποποιηθεί γενετικά για να περιέχει υψηλά επίπεδα ωμέγα 3 λιπαρών οξέων τα οποία θεωρούνται ευεργετικά για την υγεία.

Η ελαιοκράμβη, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λάδι καλής ποιότητας, αποτελεί την πιο σημαντική πηγή εδώδιμου λαδιού για τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Το λάδι που εξάγεται από την ελαιοκράμβη χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή μαργαρίνης, σαπουνιών, χρωμάτων, φαρμάκων, πλαστικών, λιπαντικών ή ως συστατικό μείγματος σε ορυκτά λάδια. Μετά την εξαγωγή του λαδιού τα υπολείμματα της καλλιέργειας (πίτα), λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες (10-45%) χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφή. Η ελαιοκράμβη αποτελεί επίσης την κύρια πηγή παραγωγής βιοντίζελ στην ΕΕ.

Δείτε τις όμορφες φωτογραφίες του Σάκη Χασαπέτη από την καλλιέργεια της ελαιοκράμβης στην Βόρεια Πιερία: