ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στο Β’ κοιμητήριο Κατερίνης, κατά την ταφή του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Κίτρους κυρού Αγαθονίκου. Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά από τη συγκίνηση και την αποχαιρετιστήρια θλίψη, όταν από τα μεγάφωνα του Αγίου Λαζάρου αντήχησε ένα ηχητικό απόσπασμα του Μακαριστού Μητροπολίτη, που ήταν η τελευταία του παρακαταθήκη προς το ποίμνιο του.

Στο ηχητικό μήνυμα, ο Αγαθόνικος απευθυνόταν στη νεολαία της Πιερίας, πριν από είκοσι περίπου χρόνια, με λόγια που αποδεικνύονται πιο επίκαιρα από ποτέ.  Λόγια γεμάτα αγάπη και πνευματικότητα.

«Η Ελλάδα θα συνεχίζει να ζει και να προβάλει το μεγαλείο της, μέσα στην παγκοσμιοποίηση και τον χυλό που θέλουν να μας κάνουνε… Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε το στίγμα της ελπίδας, της χαράς, της ζωής, της Ορθόδοξης Πίστης και της αγάπης του Αναστάντα Χριστού μας…», ήταν τα λόγια του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Κίτρους.

Αυτά τα λόγια, ειπωμένα πριν από δύο δεκαετίες, αντικατοπτρίζουν την πνευματική δύναμη και την πίστη του Μακαριστού Αγαθονίκου, που πάντα υπερασπιζόταν με πάθος τις αρχές και τις αξίες που κράτησαν το έθνος μας ζωντανό μέχρι σήμερα. Η φωνή του, γεμάτη ζεστασιά και ειλικρίνεια, έδωσε ελπίδα και θάρρος στους παρευρισκόμενους, υπενθυμίζοντας τους τις αληθινές αξίες που μας ενώνουν.

Εξάλλου, ο γέροντας Αγαθόνικος δεν ήταν μόνο ένας Άξιος ιεράρχης, αλλά και ένας εμπνευσμένος πνευματικός ηγέτης που κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό όλων όσων τον γνώρισαν. Η παρακαταθήκη του, με λόγια γεμάτα ελπίδα και πίστη, συνεχίζει να ζει στις καρδιές πολλών πιεριέων, δίνοντας τους  την δύναμη να προχωρήσουν μπροστά, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

 Βίντεο με τα λόγια του Μακαριστού Μητροπολίτη

Φωτογραφίες από την ταφή στο κοιμητήριο του Αγίου Λαζάρου