ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ

Σε κλίμα συγκίνησης και ευλάβειας, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος αποχαιρέτησε σήμερα τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Κίτρους, Αγαθόνικο. Μετά την ταφή του εκλιπόντος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, κ. Γεώργιος, έκανε μια συγκινητική δήλωση, τιμώντας τη σπουδαία προσωπικότητα του προκατόχου του.

«Η Κατερίνη και η Πιερία αποχαιρετούν σήμερα έναν εκλεκτό ποιμενάρχη, έναν διακεκριμένο Ιεράρχη, έναν σοφό άνθρωπο, έναν πνευματικό άνθρωπο, όπως ήταν ο Μητροπολίτης γέροντας Αγαθόνικος, ο οποίος επί 28 χρόνια, από το 1985 μέχρι το 2013, υπήρξε Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Η ασθένεια τον καθήλωσε επί πολλά χρόνια στο κρεβάτι του πόνου με ολοκληρωτική άνοια, αλλά το πνεύμα του ελεύθερο και παραγωγικό πάντοτε συνόδευε με τις ευχές του τον Ιερό κλήρο και τον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, Ευχαριστούμε το Θεό που βρέθηκε στην πορεία της ζωής μας και ελπίζουμε να τον κατατάξει εν χώρα ζώντων, μιας και η νεκρώσιμη ακολουθία τελέσθηκε σήμερα που είναι και η Απόδοση του Πάσχα. Ο Μητροπολίτης Αγαθόνικος σήμερα κάνει το δικό του Πάσχα, τη δική του διάβαση, το δικό του πέρασμα από τα επίγεια προς τα Ουράνια. Καλό Παράδεισο, Χριστός Ανέστη!»

Ο κ. Γεώργιος ανέλαβε τα καθήκοντα του Μητροπολίτη το 2014, όταν η Ιερά Σύνοδος, λίγους μήνες νωρίτερα, έπαυσε τον Μακαριστό Αγαθόνικο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Έκτοτε, ο κ. Γεώργιος συνεχίζει επάξια το πολυποίκιλο έργο του Αγαθονίκου, διατηρώντας ζωντανό το όραμα και την αφοσίωση του προκατόχου του στην Ιερά Μητρόπολη. Ο μακαριστός Αγαθόνικος, που υπήρξε Μητροπολίτης από το 1985 έως το 2013, άφησε πίσω του ένα πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο.