Για να έχετε ένα καθαρό σπίτι χρειάζεστε και τα απαραίτητα εργαλεία, όπως την σκούπα, τη σφουγγαρίστρα, το φαράσι, το ξεσκονόπανο και πολλά ακόμη είδη οικιακής χρήσης που είναι απαραίτητα. Όταν, όμως, δεν τα χρησιμοποιείτε χρειάζεται να τα αποθηκεύετε σε ένα σημείο με αποτέλεσμα να σας σπαταλούν ελεύθερο χώρο ή να επικρατεί μία μόνιμη ακαταστασία στο χώρο που τα έχετε τοποθετήσει.

Αν δεν θέλετε να αντικρίζετε πια μια γωνιά του σπιτιού με στοιβαγμένες τη σκούπα, τη σφουγγαρίστρα και ό,τι άλλο καθαριστικό χρησιμοποιείτε, αλλά θέλετε να επικρατεί παντού οργάνωση και τάξη, εκμεταλλευτείτε τις παρακάτω ιδέες.

 

Κρεμάστρα

Με μια κίνηση κρεμάστε το φαράσι, τη σκούπα σας και ο,τιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε σε μια ειδική βάση στήριξης. Αν αποθηκεύετε τη σκούπα σε μια γωνία του μπαλκονιού, μπορεί να την καταστρέψει και να λυγίσει το κοντάρι της. Χρησιμοποιώντας μία κρεμάστρα για σκούπες, την οποία μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα με είδη καθαρισμού και οικιακής χρήσης, εξασφαλίζετε ελεύθερο χώρο στο πάτωμα, αφού όλα είναι κρεμασμένα, τακτοποιημένα και σε σειρά. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη σκούπα σε όποιο ύψος θέλετε, χάρη στους μετακινούμενους κυλίνδρους που αγκαλιάζουν το κοντάρι. Κρεμάστε την ειδική βάση είτε πίσω από κάποια πόρτα, είτε σε μια γωνία ενός τοίχου του μπαλκονιού σας.

 

 

Ντουλάπι αποθήκευσης

Αν δεν διαθέτετε έναν χώρο που λειτουργεί ως αποθήκη στο σπίτι σας, τότε μπορείτε να φτιάξετε εσείς ένα. Μια λύση είναι να μετρήσετε τις διαστάσεις που θέλετε και να παραγγείλετε σε έναν μαραγκό να σας φτιάξει ένα μακρόστενο ντουλάπι, ίδιο με τα υπόλοιπα ντουλάπια της κουζίνας. Κανείς δεν θα μπορεί να φανταστεί ότι μέσα εκεί έχετε τοποθετήσει τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα.

 

 

 

 

Πηγή: spirossoulis.com