«Η διατροφή και η ψυχολογία των παιδιών» ήταν το θέμα ενδιαφέρουσας ημερίδας που διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (29/05) η Ακαδημία ΣΦΚ Πιερικός και τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων στη Γανόχωρα.

Η ημερίδα προσέλκυσε το ενδιαφέρον γονέων και μαθητών, με τους ομιλητές να αναφέρονται σε μια σειρά θεμάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα των μαθητών-αθλητών, αλλά και να απαντούν σε καίρια ερωτήματα που έθεσαν οι γονείς.
Πρώτη ομιλήτρια ήταν η ψυχολόγος-Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Ρίντου, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Το άγχος των αθλητών». Στη συνέχεια, η διατροφολόγος, Έφη Στέφου ανέπτυξε το θέμα «Διατροφή του παιδιού: Σωματική ανάπτυξη, ισορροπημένη διατροφή, δραστηριότητα».

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Κωνσταντίνος Κραγιόπουλος υπεύθυνος των Ακαδημιών του ΣΦΚ Πιερικός. Ο κ. Κραγιόπουλος, καλωσορίζοντας μαθητές-αθλητές και γονείς, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα «διαφορετικό μάθημα», αλλά εξίσου σημαντικό με την προπόνηση που κάνουν οι αθλητές όλη τη χρονιά στο γήπεδο.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τον κ. Χάρη Ορνιθόπουλο, εκπαιδευτικό των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ, ο οποίος τόνισε ότι χωρίς τη συνεργασία των γονέων και των επιστημόνων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η ημερίδα.