Υλικά
Για τη ζύμη (περίπου 7 καλτσόνε)
1 κιλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 και 1/3 φλιτζάνια νερό
5 γραμμάρια μαγιά
Για τη γέμιση (για ένα καλτσόνε)
3 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε
3 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
2 κουταλιές της σούπας καρύδι τριμμένο (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό (χλιαρό) και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και ομοιόμορφο ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 40 λεπτά. Χωρίζουμε σε 7 τμήματα (κομμάτια 180 γραμμαρίων).
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τα ζυμαράκια ξανά σε χλιαρό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο 30 εκατοστών.
Βάζουμε στη μισή πλευρά το μασκαρπόνε, την πραλίνα και το τριμμένο καρύδι και κλείνουμε καλά σαν μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγα καρύδια και σερβίρουμε!!!
Πηγή: topontiki.gr