Μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να προετοιμάσετε στο σπίτι σας σε λίγα βήματα και σε λίγα μόνο λεπτά, για πεντανόστιμη γρανίτα καρπούζι όπως η αγοραστή.

Έχει την έντονη γεύση του ζουμερού αυτού καλοκαιρινού φρούτου και την παγωμένη αίσθηση που ξεδιψάει.

Υλικά

Για 4 ποτήρια
400 γραμμάρια καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
100 γραμμάρια νερό
100 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινήστε ετοιμάζοντας το σιρόπι, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

Αφού έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια από το καρπούζι, κόψτε το σε κομμάτια και πολτοποιήστε το σε ένα μπλέντερ.

Αν θέλετε μπορείτε να φιλτράρετε το μίγμα ελαφρά για τυχόν υπολείμματα σπόρων και ίνες αλλά θα πρέπει να προσέξετε και να το στραγγίσετε καλά, πιέζοντας με το κουτάλι, έτσι ώστε να μην σπαταλήσετε μέρος από το φρούτο.

Στη συνέχεια ανακατέψτε καλά τον πολτό με το σιρόπι στο μπλέντερ και τοποθετήστε σε αεροστεγές τάπερ για 1 ώρα στην κατάψυξη.

“Ξύστε” κατά διαστήματα τη γρανίτα με ένα πιρούνι για να δημιουργηθούν κρύσταλλοι και να μην πετρώσει.

Θα είναι έτοιμο σε περίπου 4 ώρες ή όταν θα έχει αυτή την συνοχή κρυστάλλων σαν κόκκους ρυζιού.

Σερβίρετε σε μπολ με κομμάτια καρπούζι ή σε ποτήρια με καλαμάκι.

 

Πηγή: topontiki.gr