Ακόμη ένα κτίριο, το δεύτερο κατά σειρά που κρίθηκε ετοιμόρροπο και επικίνδυνο, κατεδαφίστηκε στην κοινότητα της Καρίτσας.

Επρόκειτο για ένα ιστορικό και εμβληματικό κτίριο για την περιοχή, την οικία της οικογένειας Τσακνάκη, που χτίστηκε το 1919 σε κεντρικό σημείο του χωριού και είχε καεί το 1948 κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Έκτοτε το διώροφο κτίριο εγκαταλείφθηκε, η στέγη του κατέρρευσε και εδώ και δεκαετίες είχε παραδοθεί στη φθορά του χρόνου. Επρόκειτο δηλαδή για ένα ερειπωμένο και ετοιμόρροπο κτίριο, επικίνδυνο για την ασφάλεια των κατοίκων, ενώ ο περιβάλλων χώρος είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, όπου η βλάστηση οργίαζε και φώλιαζαν ερπετά.

Όπως και στην περίπτωση του πρώτου κτιρίου που κατεδαφίστηκε στην Καρίτσα, η διαδικασία  ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου, ύστερα από εισήγηση της Τοπικής Κοινότητας στον Δήμο Δίου-Ολύμπου περί της επικινδυνότητάς του. Το αίτημα διαβιβάστηκε στην αρμόδια Τριμελή Επιτροπή Επικίνδυνων και Ετοιμόρροπων Κατασκευών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, έγινε αυτοψία και κατόπιν συνεδρίασης το κτίριο κρίθηκε επικίνδυνο και ετοιμόρροπο. Σημαντική στην όλη διαδικασία ήταν και η συμβολή της Υπηρεσίας Δόμησης Κατερίνης (ΥΔΟΜ) και ιδιαίτερα της υπαλλήλου Βασιλικής Πακαταρίδου, η οποία συνέδραμε ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Η κατεδάφιση ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 5 Ιουλίου, παρόντος του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Σαμαρά και του Προέδρου της Κοινότητας Καρίτσας Κωνσταντίνου Γκίνα. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη, με την απομάκρυνση των μπάζων, σε χώρο αδειοδοτημένο για την εναπόθεση αδρανών υλικών.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκταση έχει χαρακτηριστεί ως χώρος πολιτιστικού κέντρου. Από τη στιγμή, ωστόσο, που πλέον η Καρίτσα διαθέτει Πολιτιστικό Κέντρο, πρόθεση του Δήμου Δίου-Ολύμπου είναι η μετατροπή του χαρακτηρισμού σε κοινόχρηστο χώρο, που θα απαλλοτριωθεί και στη συνέχεια θα παραδοθεί στους δημότες ως χώρος αναψυχής.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: