Τη σημαντική μείωση των χρηματικών εγγυήσεων, με τις οποίες αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης με την παράτυπη έκδοση διπλωμάτων οδήγησης, αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ύστερα από σχετικό αίτημα των δικηγόρων τους, μειώθηκε σημαντικά το ποσό που υποχρεούνται να καταβάλουν ως χρηματική εγγύηση για να αφεθούν ελεύθεροι.

Στους δύο κατηγορούμενους είχε επιβληθεί χρηματική εγγύηση 40.000 ευρώ, σε τρεις εγγύηση 15.000 ευρώ, σε άλλους δύο εγγύηση 10.000 ευρώ και στους υπόλοιπους εγγύηση 5.000 ευρώ, ενώ σε δύο εξ αυτών δεν είχε επιβληθεί χρηματική εγγύηση.

Με τη νέα απόφαση οι χρηματικές εγγυήσεις διαμορφώθηκαν, κατά περίπτωση, από 2.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για τους κατηγορούμενους παραμένουν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν συλληφθεί στις 22 Μαρτίου στην Κατερίνη (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ) συνολικά (14) άτομα, μεταξύ των οποίων (6) υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, (7) ιδιοκτήτες σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών και διαμεσολαβητές, καθώς και Πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος (Κοινότητας). Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα (2) υπάλληλοι της ίδιας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ειδικός Φρουρός και (216) ιδιώτες.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)