Υλικά
Για το κέικ
3 αυγά μεσαία
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
1 φακελάκι μπέικιν
3 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) κακάο
2 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
Για την κρέμα
4 φλιτζάνια γάλα πλήρες
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
1 κάψουλα βανίλια σκόνη ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Eκτέλεση
Πρώτα ετοιμάστε την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύοντας συνεχώς, φέρτε το μίγμα σε βρασμό, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μόλις μαγειρευτεί, ρίξτε τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατέψτε καλά και αφού σκεπάσετε την επιφάνεια με μια ζελατίνα, αφήστε να κρυώσει.
Για το κέικ: Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε το σπορέλαιο και το γάλα και ύστερα όλα τα στέρεα υλικά που έχετε κοσκινίσει σε ένα μπολ, όλα μαζί. Ανακατέψτε καλά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Βουτυροαλευρώστε μια φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενα πλαϊνά ή αν θέλετε στρώστε την με αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρετε το μίγμα του κέικ. Στη συνέχεια ρίξτε προσεκτικά και αργά τη χλιαρή κρέμα στο κέντρο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 45-50 λεπτά. Μπορείτε να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, κάνοντας το τεστ της λάμας του μαχαιριού στην περιοχή του κέικ και όχι στο κέντρο.
Συμβουλή
Για να το διακοσμήσετε, μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκό με ζάχαρη άχνη ή να ρίξετε στον κρατήρα σιρόπι φράουλας.
Πηγή: topontiki.gr