Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εγγυημένη. Δοκιμάστε τη.

Υλικά για δύο μέτριες φόρμες

400 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 κ.τ.γλ. αλάτι
2 κ.τ.γλ. φουσκωτά baking powder
3 κ.τ.σ. νιφάδες αμυγδάλου καβουρντισμένες
4 κομμάτια γλυκό του κουταλιού λεμόνι, στραγγισμένο από το σιρόπι και ψιλοκομμένο
4 μεγάλα αυγά
300 γρ. καστανή ζάχαρη
160 ml ελαιόλαδο απαλό
2 λεμόνια, ξύσμα και χυμός (150 ml χυμός + 50 ml νερό)
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
2 μέτριες στενόμακρες φόρμες
αντικολλητικό χαρτί

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπάω καλά τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτω, σταγόνα-σταγόνα, το λαδολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ. Κοσκινίζω το αλεύρι, μαζί με το αλάτι και το μπέικινγκ πάουντερ, και ανακατεύω με αμύγδαλα, ξύσμα και ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού λεμόνι. Το προσθέτω σιγά-σιγά στο μείγμα των αυγών ενώ συνεχίζω το ανακάτεμα με μαρίζ.

Σκεπάζω δύο φόρμες με λαδόχαρτο, αδειάζω τον χυλό και ψήνω τα κέικ για 50-60 λεπτά. Αρχικά στους 160 βαθμούς για 30-40 λεπτά, κατόπιν χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 150 και αφήνω να ψηθούν για άλλα 15-20 λεπτά. Βγάζω από τις φόρμες (τα κέικ δεν σπάνε αν πιάσεις από τις άκρες το λαδόχαρτο) και αφήνω να κρυώσουν σε σχάρα. Κατόπιν πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και τα φυλάω τυλιγμένα σε λαδόχαρτο.

 

 

Πηγή: bostanistas.gr