Υλικά

3 κολοκύθια

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. θυμάρι

50 γρ. παρμεζάνα

χυμό από ½ λεμόνι

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

 

Για το πανάρισμα

100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

50 γρ. παρμεζάνα

½ ματσάκι μαϊντανό

1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

ξύσμα από 3 λεμόνια

πιπέρι

1 κ.σ. θυμάρι

3 αυγά

αλεύρι για το πανάρισμα

 

Για το σερβίρισμα

1 κ.γ. ελαιόλαδο

φέτες από 1 λεμόνι

πιπέρι

θυμάρι

 

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα

Κόβουμε τα κολοκύθια και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, την παρμεζάνα, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για το πανάρισμα

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το ξύσμα από τα λεμόνια, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.

Για το κοτόπουλο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε στα φιλέτα αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Περνάμε τα φιλέτα πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το μείγμα του παναρίσματος. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, φέτες από λεμόνι, πιπέρι και θυμάρι.

 

Πηγή: akispetretzikis.com