Κράκερς με σουσάμι χωρίς γλουτένη, το σνακ που μπορούν όλοι να πάρουν μαζί τους, να απολαύσουν μόνο του ή σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή, παρέα με κάποιο ντιπ από το πρωί μέχρι το βράδυ!

 

 

Υλικά

300 γρ Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου
4 ΚΣ σπορέλαιο
2 ΚΣ μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου για vegan
½ κγ αλάτι
140 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κγ ξύδι
1 κγ σουσάμι για γαρνίρισμα
1 κγ μαύρο σουσάμι για γαρνίρισμα
2 κγ ανθό αλατιού για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζω το νερό, το σπορέλαιο, το μέλι, το ξύδι και τα ανακατεύω.
Προσθέτω το αλάτι και τη Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, σταδιακά να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει.
Τη σκεπάζω και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Μεταφέρω τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάζω με άλλη μια λαδόκολλα και την ανοίγω σε ορθογώνιο σχήμα σιγά σιγά όσο πιο λεπτή μπορώ (επίσης μπορώ να χρησιμοποιήσω μηχανή ζυμαρικών για να μην ανοίξω λεπτή).

Κόβω όση ζύμη περισσεύει έξω από τη λαδόκολλα και μπαλώνω τα κενά σημεία.
Σε ένα σουρωτήρι βάζω το σουσάμι (και τα δύο είδη χωριστά) τα βρέχω με νερό και πασπαλίζω με αυτά όλη τη ζύμη. Ραντίζω και με τον ανθό αλατιού όμοια.
Σκεπάζω ξανά με λαδόκολλα και με τον πλάστη πιέζω τα σουσάμια να κολλήσουν καλά στη ζύμη.
Αφαιρώ την πάνω λαδόκολλα, κόβω ξανά όση ζύμη περισσεύει και κόβω σε τετράγωνα κομμάτια των 3 εκ.
Μεταφέρω τη ζύμη με τη βοήθεια της λαδόκολλας στο ταψί.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για 10 λεπτά, μειώνω στους 180*C και αφήνω για άλλα 8 λεπτά. Όταν αρχίσει περιμετρικά να παίρνει χρώμα η ζύμη είναι έτοιμη, τη βγάζω και την αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει.

Ξεχωρίζω τα κομμάτια, τα αφήνω να κρυώσουν τελείως και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

 

 

Πηγή: paxxi.gr