Υλικά

1 πακέτο φύλλο κουρού
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κιλό αρνί και κατσίκι ψημένα, σε κομματάκια
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200γρ. κασέρι παλαιωμένο, τριμμένο
200γρ. γραβιέρα, τριμμένη
200γρ. φέτα, θρυμματισμένη
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄ μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το κρέας, τον άνηθο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για 1΄. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τα τυριά και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.

Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε ένα-ένα τα μισά φύλλα κουρού, λαδώνοντάς τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά του σκεύους. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και φέρνουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο και κλείνουμε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα ώστε να δημιουργηθεί ο κλασικός κόθρος. Χαράζουμε την πίτα μπακλαβαδωτά σε ρόμβους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC-180oC για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.

 

Πηγή:olivemagazine.gr