Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 33χρονος σύντροφος της μητέρας του 7χρονου

Μετανιωμένος φέρεται να δήλωσε απολογούμενος ο 33χρονος, πολωνικής καταγωγής, σύντροφος της μητέρας του 7χρονου αγοριού με την μητέρα του να αποποιείται κάθε ευθύνης για τον θάνατο του παιδιού της.

Επί έξι ώρες οι δύο κατηγορούμενοι, που πλέον είναι προσωρινά κρατούμενοι, απολογήθηκαν στον ανακριτή για τον θάνατο του 7χρονου, στην Κυψέλη, τη σορό του οποίου έκρυβαν επί πέντε χρόνια.

Οι δύο σύντροφοι απολογήθηκαν για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού που τους αποδόθηκε μετά την ανεύρεση των οστών του αγοριού το οποίο τον Ιανουάριο του 2017 ξεψύχησε δεμένο και φιμωμένο με μονωτική ταινία από τον σύντροφο της μητέρας του.

Η 29χρονη μητέρα τού παιδιού, κατά τη δικογραφία, βρισκόταν στον ίδιο χώρο χωρίς να επιχειρήσει να αποτρέψει τη βία σε βάρος του παιδιού της.

Η σορός του παιδιού αρχικά τοποθετήθηκε σε αυτοσχέδιο τάφο-λάρνακα στην ταράτσα του σπιτιού που έμενε το ζευγάρι ενώ μετά από την μετακόμισή τους σε άλλο σπίτι, τα οστά του Ανδρέα τοποθετήθηκαν σε εργαλειοθήκη του 33χρονου. Μέσα στην εργαλειοθήκη στο μπαλκόνι του σπιτιού στην Κυψέλη εντόπισαν οι αστυνομικοί το μακάβριο εύρημα που έφερε πέντε χρόνια μετά ενώπιον της Δικαιοσύνης τη μητέρα και τον σύντροφο της.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε μετά τις 11 το πρωί στα δικαστήρια, υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη και φορώντας και οι δύο τους αλεξίσφαιρα γιλέκα. Οι δύο κατηγορούμενοι αποδοκιμάστηκαν έντονα από πολίτες που βρίσκονταν στην Ευελπίδων κατά την μεταγωγή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος, στον οποίο διορίστηκε αυτεπάγγελτα συνήγορος, δήλωσε απολογούμενος πως έχει μετανιώσει ενώ φέρεται να ισχυρίζεται πως ο θάνατος του παιδιού δεν ήταν ασφυκτικός, εξαιτίας της μονωτικής ταινίας που του είχε βάλει φράζοντας την αναπνοή του, αλλά από παθολογικά αίτια. Φέρεται επίσης να ισχυρίστηκε πως δεν είχε συμμετοχή στον άγριο θάνατο του παιδιού, η 29χρονη. Αρνήθηκε επίσης πως είχε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στον Ανδρέα, λέγοντας πως επειδή ήταν άτακτος απλά τον τιμωρούσε.

Η μητέρα του παιδιού, στην οποία επίσης διορίστηκε αυτεπάγγελτα συνήγορος, φέρεται να έχει αρνηθεί προανακριτικά πως είχε συμμετοχή στον θάνατο του γιου της.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: lifo.gr