Συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου το μεσημέρι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Ενώ οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας του κορονοϊού δείχνουν να υποχωρούν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν στη χαλάρωση των μέτρων, η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας αναμένεται σήμερα Τετάρτη 16/2 να συνεδριάσει για να επανεξετάσει τους περιορισμούς που παραμένουν σε ισχύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέα χαλάρωση μέτρων στην εστίαση, στη διασκέδαση και στα γήπεδα, με την Επιτροπή να καλείται να εξετάσει και το τι θα συμβεί με τις εκδηλώσεις της Αποκριάς.

Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε χαλάρωση θα αφορά κατά βάση τους εμβολιασμένους πολίτες.

Στο «τραπέζι» αναμένεται να τεθούν:

Οι όρθιοι σε εστίαση και διασκέδαση,
Ορισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, όχι όμως παρελάσεις (το πρωτόκολλο είναι κάτι που θα συζητηθεί)
Η πληρότητα στα γήπεδα
Η επαναφορά των σχολικών εκδρομών
Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν απελευθερωθεί οι περιορισμοί που αφορούν στη μουσική και στο ωράριο λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης που πλέον είναι ελεύθερο.

Τέλος, την περασμένη εβδομάδα, καταργήθηκε το όριο ατόμων για κάθε τραπέζι σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ αυτή την εβδομάδα η διασκέδαση θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης.

 

 

Πηγή: dikaiologitika.gr