Λύγισε ο Γιάννης Γκαμπράνης, υπεύθυνος στη μία κλινική Covid-19, από τις δύο που διαθέτει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, μπροστα στην κάμερα.

Συνεχείς είναι οι αναφορές των γιατρών – και σε τοπικό επίπεδο – πως ήδη βρίσκονται στα όρια των αντοχών τους, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη κύμα της πανδημίας με την επιδημιολογική έξαρση να φέρνει όλο και περισσότερους ασθενείς στα νοσοκομεία.

Η κατάσταση στην οποία πραγματικά βρίσκεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συμπυκνώνεται στην στιγμή που ένας γιατρός της πρώτης γραμμής, ο Γιάννης Γκαμπράνης – υπεύθυνος στη μία κλινική covid, από τις δύο που διαθέτει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας – «λύγισε» από την κόπωση την ώρα που ήθελε να αναφερθεί στις τελευταίες εφημερίες.

Μπορεί η εξουθένωση να μην επέτρεψε στον γιατρό να ολοκληρώσει τη δήλωσή του, όμως κανείς – μετά και από αυτές τις εικόνες – δεν δικαιούται να πει ότι δεν ξέρει ή ότι δεν καταλαβαίνει για όσα βιώνουν οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ο γιατρός του γενικού νοσοκομείου Λάρισας σύμφωνα με πληροφορίες ένιωσε αδιαθεσία και δύσπνοια και χρειάστηκε, μάλιστα, η βοήθεια των συναδέλφων του προκειμένου να κάτσει στα σκαλιά της εισόδου του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο γιατρός του νοσοκομείου της Λάρισας μεταφέρθηκε στην καρδιολογική κλινική όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν, ευτυχώς, κάτι ανησυχητικό για την υγεία του.

 

 

Πηγή:dikaiologitika.gr