Μια  μοναδική γευστική περιπλάνηση γνωριμίας με φρέσκους και παλαιωμένους οίνους, με τη συνοδεία εκλεκτών τοπικών εδεσμάτων, προσέφερε την Κυριακή (12/11) το Olympus  Wines Tasting Room στο Λιτόχωρο, με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού».

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις μεθόδους παραγωγής κρασιού, να γνωρίσουν οινοπαραγωγούς της περιοχής μας, αλλά και να γευτούν αυτό το μοναδικό στον κόσμο προϊόν (σ.σ. κρασί) που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της παράδοσης και του γαστρονομικού πολιτισμού του τόπου μας.

Παράλληλα, απόλαυσαν εκλεκτά τοπικά εδέσματα, προσφορά της «Φάρμας Γκούμα», της «Μπιτόπουλος Χοιροτροφική» Α.Ε, και της «Φάρμας Φωτιάδη – Μαύρος Χοίρος Ολύμπου».

Το Olympus Wines Tasting Room στο Λιτόχωρο  είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος γευσιγνωσίας και προβολής των εξαιρετικών κρασιών που παράγονται στη γη της Πιερίας. Δημιουργήθηκε με ιδιαίτερο μεράκι και επαγγελματισμό από το «Κτήμα Μυθικό Βουνό», το «Κτήμα Κούρτη» και την «Οινοποιία Παπαγιαννούλη».

Στον καλαίσθητο και όμορφα διακοσμιμέ3νο χώρο του Olympus Wines Tasting Room, μεταξύ άλλων, την Κυριακή βρέθηκαν οι Πρόεδροι των  ΔΕΑΔΟ και ΔΕΥΑ Δίου Ολύμπου Στέργιος Φαρμάκης και Κώστας Σαμαράς.

Σημειώνεται πως η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2009 τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Στόχος της γιορτής είναι να αναδείξει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των πόλεων και περιοχών εκείνων, που σχετίζονται με την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου.