Μακαρονάδα φούρνου με κιμά και τσένταρ
Τα υλικά γι’ αυτό το πιάτο είναι παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τσίζμπεργκερς. Αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά και μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα και να μείνει στο ψυγείο πριν το τελικό μαγείρεμα.
Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά μικρού σχήματος
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
2 ψιλοκομμένες χρωματιστές πιπεριές
4 κουτ. σούπας κέτσαπ
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. τριμμένο τσένταρ
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
ηλιέλαιο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίστε τα. Ραντίστε τα με ηλιέλαιο για να μην κολλήσουν και αδειάστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, ρίξτε ½ κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι και ζυμώστε τον.
Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην εστία και αφήστε το να ζεσταθεί πολύ καλά. Με ένα κουταλάκι ρίξτε μικρές ποσότητες από τον κιμά. Αφήστε τα κομμάτια του κιμά να σοταριστούν για 2-3 λεπτά και κατεβάστε το τηγάνι από την εστία.
Αδειάστε τα μισοψημένα κομμάτια του κιμά στο πυρίμαχο σκεύος με τα ζυμαρικά.
Βάλτε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τις πιπεριές, το τσένταρ, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, ½ κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα και περιχύστε με αυτό τα ζυμαρικά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά. Πασπαλίστε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.