Αν έχεις κι εσύ την απορία γιατί το αλουμινόχαρτο γυαλίζει μόνο από τη μια πλευρά οι experts θα σου το εξηγήσουν.

Όπως αποδεικνύεται, είμαστε πολλές αυτές που έχουμε αφιερώσει χρόνο στο να σκεφτόμαστε γιατί το αλουμινόχαρτο είναι λαμπερό μόνο από τη μια πλευρά. Φυσικά υπάρχουν πολλές εικασίες στο διαδίκτυο, όπως υπάρχουν και πολλές διαφορετικές θεωρίες. Κάποιοι αναφέρουν πως μπορεί να οφείλεται στα διαφορετικά είδη θερμότητας, την πιθανότητα επικάλυψης και άλλα έξυπνα τεχνάσματα μάρκετινγκ.

Όμως την απάντηση την έδωσε ο ιστότοπος Reynolds Kitchens. Οι δύο διαφορετικές πλευρές είναι απλώς το αποτέλεσμα της διαδικασίας κατασκευής του. Για την κατασκευή αλουμινόχαρτου, οι κατασκευαστές λιώνουν το αλουμίνιο και στη συνέχεια το ψύχουν σε πλάκες που ονομάζονται πλινθώματα. Αυτές οι πλάκες στη συνέχεια πιέζονται μεταξύ κυλίνδρων πολλές, πολλές φορές για να γίνουν όλο και πιο λεπτές.

Μέχρι να φτάσουν στο τελικό πάτημα, το αλουμινόχαρτο είναι τόσο λεπτό που πρέπει να το διπλασιάσουν για να το πιέσουν μέσα από τους κυλίνδρους. Στη συνέχεια το χωρίζουν και το κυλούν στα σωληνάρια που αγοράζουμε. Τα κομμάτια που βγαίνουν είναι λεία στις πλευρές που πιέζονται από τους κυλίνδρους και ματ στις πλευρές που πιέζουν το ένα πάνω στο άλλο.

Άλλο ένα σημαντικό είναι πως το φύλλο είναι φτιαγμένο από το ίδιο υλικό μέσα και έξω, έτσι οι υφές δεν κάνουν διαφορά στον τρόπο λειτουργίας του. Εκτός εάν, μας υπενθυμίζει η Reynolds: «Χρησιμοποιείτε ένα από τα προϊόντα της, όπως το αντικολλητικό φύλλο, το οποίο στην πραγματικότητα έχει μια επίστρωση στη μία πλευρά».

 

Πηγή:theissue.gr