Το ξεθώριασμα στο jeans κάποιες φορές το θέλουμε και κάποιες όχι, να τι πρέπει να κάνεις για να το αποφύγεις.

Τα jeans αποτελούν τη «βάση στην πυραμίδα» των ρούχων μας. Καθεμία από εμάς που «σέβεται» την γκαρνταρόμπα της οφείλει να έχει σε διάφορες αποχρώσεις αυτό το αγαπημένο κομμάτι αλλά και σε διαφορετικές γραμμές. Κάποια από αυτά τα θέλουμε να ξεθωριάζουν και να φθείρονται με την πάροδο των χρόνων αλλά κάποια άλλα θέλουμε να διατηρούν τη ζωντάνια των χρωμάτων τους και να μην ξεβάφουν.

Όλα αυτά βέβαια έχουν να κάνουν με τον τρόπο που πλένουμε και φροντίζουμε τα jeans μας. Η σωστή φροντίδα του κομματιού αυτού θα μας φέρει τα σωστά αποτελέσματα αλλά και θα του δώσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βάλουμε το jeans μας για πλύσιμο ας σκεφτούμε τους παρακάτω τρόπους για να μην ξεθωριάσει το ρούχο μας.

 

1. Καθάρισε με τον σωστό τρόπο
Ξεκινάμε πως το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να γυρίσεις το jeans σου από μέσα προς τα έξω για να το πλύνεις. Έτσι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεις την καλή εφαρμογή του denim, τη διατήρηση του χρώματος του που θα δείχνει σαν καινούργιο. Το επόμενο που πρέπει να κάνεις είναι να το βάλεις σε έναν απαλό κύκλο πλυσίματος και με κρύο νερό.

Επίσης, μπορείς να καθαρίσεις το jeans σου χωρίς να το πλύνεις χρησιμοποιώντας φυσικά σπρέι, όπως λευκό ξύδι με νερό. Αν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις φυσικά προϊόντα καθαρισμού, κάνε μια καλή έρευνα πρώτα των προϊόντων. Ορισμένα καθαριστικά, αν και αναγράφουν ότι είναι οργανικά, περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες και βαφές που μπορούν όχι μόνο να καταστρέψουν το χρώμα του αλλά και να ερεθίσουν το δέρμα σου. Αναζήτησε προϊόντα που περιέχουν απεσταγμένο νερό, υπεροξείδιο του υδρογόνου και σαπούνι καστίλης. Και ό,τι κι αν κάνεις, μην χρησιμοποιήσεις χλωρίνη. Σύμφωνα με το thelist.com, όταν η χλωρίνη μπαίνει στο jeans, το χρώμα του – είτε είναι λευκό, είτε μαύρο – θα ξεθωριάσει αμέσως.

2. Εξαρτάται πώς τα στεγνώνεις
Κάτι άλλο που ξεθωριάζει το αγαπημένο σου παντελόνι είναι το στεγνωτήριο. Η θερμότητα είναι ένας φυσικός καταλύτης για το ξεθώριασμα, το οποίο ισχύει για τον ζεστό αέρα ή και το ζεστό νερό. Γι’ αυτό δεν πρέπει να πλένεις το jeans σου με ζεστό νερό. Είναι καλύτερο λοιπόν να τα στεγνώνεις στην απλώστρα και σε φυσικό αέρα. Αν τώρα δεν έχεις άλλη επιλογή και πρέπει να το στεγνώσεις στο στεγνωτήριο, στέγνωσε το σε χαμηλό πρόγραμμα. Μην ξεχάσεις να τα γυρίσεις προς τα έξω πριν τα στεγνώσεις στον αέρα!

Τέλος αυτό που πρέπει να προσέξεις και ίσως να πρέπει να αποφύγεις για να αποτρέψεις το ξεθώριασμα, είναι να μην το σιδερώνεις. Η θερμότητα του σίδερου επίσης καταστρέφει το χρώμα του.

 

 

Πηγή:theissue.gr