Την έστησαν οι ένοπλες δυνάμεις για να αποκαταστήσει το οδικό δίκτυο μεταξύ Πηλίου και Βόλου

Μέσα σε 30 ώρες δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων ολοκλήρωσαν την εγκατάσταση της μεταλλικής γέφυρας στα Καλά Νερά στο Πήλιο, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του ΓΕΕΘΑ, η συγκεκριμένη γέφυρα, τύπου «Μπέλεϋ» στήθηκε για να αποκαταστήσει το οδικό δίκτυο μεταξύ Πηλίου και Βόλου, το οποίο είχε διακοπεί από το χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η μεταλλική γέφυρα έχει μήκος 30 μέτρα και μπορεί να «σηκώσει» βάρος 16 τόνων, δηλαδή μπορούν να τη διασχίσουν ΙΧ αυτοκίνητα και ημιφορτηγά.

 

 

Όλα αυτά ενώ από νωρίς το πρωί έχει στηθεί αερογέφυρα με ελικόπτερα μεταξύ των αποκλεισμένων περιοχών στο Πήλιο και του Βόλου έτσι ώστε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αλλά και να ανεφοδιαστούν με τρόφιμα όσοι παραμένουν στα σπίτια τους.

Σημειώνεται πως τα ελικόπτερα που συμμετέχουν στην επιχείρηση φτάνουν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο όπου και παραλαμβάνουν τρόφιμα και εμφιαλωμένο νερό. Στη συνέχεια τα μεταφέρουν στις περιοχές που υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο ανατολικό Πήλιο και κυρίως στο Πουρί, τη Ζαγορά και το Χορευτό, χωριά που ακόμα δεν έχουν νερό, τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Παράλληλα, τα ίδια ελικόπτερα συνεχίζουν να πραγματοποιούν πτήσεις και προς άλλους οικισμούς όπως το Ανήλιο, τη Μακρυρράχη, το Μούρεσι, το Ξουρίχτι, την Ανάληψη και άλλα μικρότερα χωριά

 

 

Πηγή:lifo.gr