Αυτά τα πεντανόστιμα μηλοπιτάκια της νηστείας φτιάχνονται πανεύκολα και αρέσουν σε όλους. Είναι γρήγορα και οικονομικά και αποτελούν ιδανική λύση για κεράσματα ακόμα και για αυτούς που δεν νηστεύουν.

Υλικά

Για τη γέμιση

9 μήλα μικρά

½ φλιτζάνι ζάχαρη

Λίγη κανέλα

Για τη ζύμη

1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού φρεσκοστιμμένο

4 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη

1 βανίλια

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τα μήλα, κόψτε τα σε μικρά κομματάκια και βράστε τα με το ½ φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να μαλακώσουν.

Σουρώστε τα και αφήστε τα στη άκρη να κρυώσουν.

Σε μια λεκάνη ζυμώστε τo αλεύρι με το χυμό, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το μπέϊκιν και χωρίστε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια.

Ανοίξτε το κάθε μπαλάκι με τα χέρια σας σε μικρό φύλλο, βάλτε μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείστε την πίτα σαν πουγκί.

Τοποθετήστε τα ανάποδα σε ταψί με λαδόκολλα δίνοντάς τους στρογγυλό σχήμα.

Συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.

 

Πηγή: topontiki.gr