Υλικά

800γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαρμυρισμένο και κομμένο στα 4
χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τα φασολάκια
400γρ. φασολάκια κατεψυγμένα, βρασμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε τα φιλέτα σε ταψάκι. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και περιχύνετε τα φιλέτα. Αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Βγάζετε τα φιλέτα από το ψυγείο, τα σκουπίζετε από τη μαρινάδα τους και τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Για τα φασολάκια: σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτετε τα φασολάκια και αλατοπιπερώνετε.

Σερβίρετε τα φιλέτα ζεστά, συνοδεύοντας με τα φασολάκια.

 

Πηγή: olivemagazine.gr