Μπανανομάφινς με Blueberries & Κρυμμένο Συκώτι
Το αγαπημένο σνακ των παιδιών τώρα ενισχυμένο με αιμικό σίδηρο! Ιδανικό για παιδιά με έλλειψη σιδήρου ή για παιδιά που δεν τρώνε ικανοποιητικά κρέας.
Απαραίτητα Σκεύη
Φορμάκια για μαφινς
Μπωλ
Μούλτι
Υλικά
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
6 αυγά
100 γρ συκώτι (μοσχαρίσιο η κότας)
3 κσ αλεύρι αμυγδάλου
1 κσ αλεύρι καρύδας
1 κγ μπέικιν πάουντερ
3 κσ ζάχαρη καρύδας ή 2 κσ μέλι
1 κγ κανέλα Κεϋλάνης
βούτυρο ή λάδι καρύδας για τα φορμάκια
Προαιρετικά: Cranberries (χωρίς ζάχαρη και θειώδη)
Διαδικασία
Μαγειρεύουμε το συκώτι, κατά προτίμηση στον ατμό, χωρίς αλάτι ή οποιοδήποτε μυρωδικό. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Μέσα στο μούλτι χτυπάμε το συκώτι μαζί με τις μπανάνες και τα αυγά.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου και καρύδας μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη καρύδας και την κανέλα, και μετά προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στο μπολ.
Τα ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και γεμίζουμε με αυτό τα βουτυρωμένα φορμάκια κατά τα 2/3 . Από πάνω προσθέτουμε λίγα cranberries σε κάθε φορμάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για μισή ώρα ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα.
Καλά μαγειρέματα!