Υλικά

Για τα μάφιν
240γρ. ζάχαρη άχνη
190γρ. αλεύρι μαλακό
4 αβγά
70γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία δωματίου
100ml κρέμα γάλακτος 35%
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
κανέλα σκόνη, στη μύτη ενός κουτ. γλυκού

Για την κρέμα τυριού
40γρ. βούτυρο 82%, σε θερμοκρασία δωματίου
60ml κρέμα γάλακτος 35%
70γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ½ λεμόνι
160γρ. κρέμα τυριού

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα μάφιν: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και σταδιακά την κρέμα γάλακτος.

Μόλις τα υλικά σας αναμιχθούν καλά, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου να πάρετε ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα. Τοποθετείτε χαρτάκια σε μια φόρμα ειδική για μάφιν με 12 υποδοχές και μοιράζετε εκεί το μίγμα εκτός κι αν έχετε φορμίτσες ατομικές σιλικόνης. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.

Ετοιμάζετε την κρέμα τυριού: Σε ένα σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά της κρέμας τυριού μαζί με μια κουτάλα ή σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Εάν η κρέμα δεν είναι αρκετά σταθερή, την αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί ώστε να μπορέσετε να τη δουλέψετε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Αφού κρυώσουν τα μάφιν, τα διακοσμείτε με την κρέμα τυριού, χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής, και τα σερβίρετε.

 

Πηγή: olivemagazine.gr