Υλικά
8 μεγάλες ντομάτες
Για το ταμπουλέ
2 ματσάκια μαϊντανό
1 ματσάκι σχοινόπρασο
1 ματσάκι δυόσμο, φρέσκο
6-7 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 αγγούρι με τη φλούδα
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 μέτριες ντομάτες
4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
χυμό από 1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1½ φλ. πλιγούρι
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Κόβουμε το πάνω μέρος της κάθε ντομάτας οριζόντια και κρατάμε τα καπάκια τους στην άκρη.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας αδειάζουμε τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό τους σε μπολ.
Λιβανέζικο ταμπουλέ: Ρίχνουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με καυτό νερό ίσα που να το καλύπτει. Στη συνέχεια, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το πλιγούρι να απορροφήσει το νερό και να φουσκώσει για 10’-15’.
Σε μπολ ψιλοκόβουμε 2 ντομάτες σε μικρά κυβάκια και τις ανακατεύουμε με την ψιλοκομμένη ψίχα ντομάτας που κρατήσαμε. Ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια το αγγούρι, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά και τα ρίχνουμε στο μπολ με την ντομάτα. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε στο μπολ με την ντομάτα. Ρίχνουμε και το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το λεμόνι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ στο ψυγείο για λίγη ώρα να μαριναριστεί και να κρυώσει.
Πηγή: olivemagazine.gr