Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας έπληξαν με πυροβολικό τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή θέσεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, λίγες ώρες αφότου υπέστησαν 22 απώλειες σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Σε ανακοίνωση των υπηρεσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Πέμπτης από τον διευθυντή επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, η Άγκυρα προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει τις ευθύνες της» στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον Αλτούν, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να «ανταποδώσει» στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις το πλήγμα που δέχθηκε με «τον ίδιο τρόπο» και «όλοι οι γνωστοί» στόχοι στην περιοχή δέχονται πυρά από την τουρκική πολεμική αεροπορία, το πυροβολικό και άλλα χερσαία στοιχεία.

Ξένα ΜΜΕ, όπως το έγκυρο rt.com μετέδωσαν ότι σκοτώθηκαν 29 Τούρκοι στρατιώτες. Αργά τη νύχτα οι Τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν Συριακές θέσεις στην Ιντλίμπ, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolou συνεδρίασε την ίδια ώρα εκτάκτως το Τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι Τούρκοι νεκροί στρατιώτες είναι τουλάχιστον 70.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, rt, Anadolou