Τα αριστουργήματα του ξεπέρασαν τα σύνορα της Βραζιλίας με πλήθος κόσμου να εκφράζει το θαυμασμό του

ΟFabio Gomes Trindade, ένας ταλαντούχος Βραζιλιάνος καλλιτέχνης του δρόμου, δημιουργεί εντυπωσιακά αριστουργήματα γκράφιτι συνδυάζοντας τα λεπτομερή πορτρέτα του με κλαδιά δέντρων και ανθισμένους θάμνους.

Κάθε φορά που αρχίζει να εργάζεται πάνω σε ένα νέο έργο, ο Fabio Gomes Trindade επιλέγει πρώτα την τοποθεσία του έργου. Η παρουσία δέντρων ή ανθισμένων θάμνων είναι κρίσιμη, καθώς ουσιαστικά αποτελούν περίπου το μισό έργο τέχνης. Ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης χρησιμοποιεί γκράφιτι για να απεικονίσει τα πρόσωπα και μέρος των μαλλιών των πορτρέτων που δημιουργεί, αφήνοντας τη φύση να φροντίσει για τα υπόλοιπα. Βλέποντας τα έργα τέχνης από τις τέλειες γωνίες, μοιάζουν με μια τέλεια συνεργατική προσπάθεια μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

Ο καλλιτέχνης φέρεται να είχε την ιδέα για αυτό το μείγμα τέχνης του δρόμου και φύσης πριν από 10 χρόνια, όταν είδε ένα δέντρο acerola φυτεμένο στην πίσω αυλή ενός ταπεινού σπιτιού στην πόλη. Είναι ενδιαφέρον ότι το ίδιο δέντρο έγινε τελικά μέρος ενός από τα πιο δημοφιλή έργα τέχνης του.

Οι φωτογραφίες των δημιουργιών του Fabio έγιναν πρόσφατα viral στα βραζιλιάνικα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και για καλό λόγο, όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες. Τα έργα του τελικά ξεπέρασαν τα εθνικά σύνορα και έτυχαν της προσοχής εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων όπως η ηθοποιός Viola Davis.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος και έκπληκτος για τις θετικές αντιδράσεις στην τέχνη μου, αυτό με εμπνέει να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ να κάνω και να ζω από αυτό», δήλωσε ο Gomes στο Travel Noire.

 

Πηγή: ethnos.gr