H αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι της Πιερίας, συνόδευσε η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Πιερίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας στην Κατερίνη, το απόγευμα της Τρίτης 26 Φεβρουαρίου.

Ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας, κ. Χρήστος  Εξίζογλου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ν. Πιερίας, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Υφυπουργού κ. Μάνης – Παπαδημητρίου και των Βουλευτών Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου και Σπύρου κουλκουδίνα και Κομνηνού Δελβερούδη.  Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από την κοπή της βασιλόπιτας και την απονομή τιμητικών πλακετών σε πρώην πρόεδρους και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, καθώς και στην επί σειρά ετών υπάλληλων των γραφείων κ. Ελένη Χατζηιωαννίδου, η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες με ιδιαίτερο ζήλο προς τα μέλη της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Εξίζογλου έκανε  μια σύντομη ιστορική αναδρομή της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας την ιδρυτική της ημερομηνία το 1936 και τα πολλά σωματεία που συνέθεταν τον πυρήνα της. Εκφράζοντας ανησυχίες για τη μείωση του αριθμού των σωματείων στα 11, επεσήμανε τη σημασία της Ομοσπονδίας  ως οργάνου για τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες της περιοχής.

«Από της ιδρύσεως ήταν και είναι μέλος της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Τα έσοδα της ήταν ο συνδικαλιστικός πόρος που τώρα έχει καταργηθεί, ευτυχώς έχουμε την οικονομική ενίσχυση του Επιμελητήριου και ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και το Δ,Σ, του επιμελητήριου που μας στηρίζουν. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε  καλά έσοδα από την υλοποίηση των προγραμμάτων του ΛΑΕΚ αλλά δυστυχώς και αυτά δεν  υλοποιούνται πλέον από το 2023.

Ζητάμε την βοήθεια και την στήριξη  όλων των εκπροσώπων της Κυβέρνησης για την άμεση επαναφορά των προγραμμάτων ΛΑΕΚ των εργαζομένων.  Τα γραφεία της ομοσπονδίας  είναι ιδιόκτητα  με δωρεά από τον τότε υπουργό Εμπορίου κ. Δημόπουλο το ένα και από τον Υπουργό Εμπορίου κ. Ακριτίδη το δεύτερο που χρησιμοποιείται  για αίθουσα γενικών συνελεύσεων, συνεδριάσεων των   σωματείων γι¨ αυτό και   Ζητάμε  την βοήθεια της Πολιτείας στην επαναφορά των προγραμμάτων ΛΑΕΚ διότι τα γραφεία δεν θα μπορέσουν πλέον  να λειτουργήσουν.

Είναι ημέρα γιορτής και  δεν θέλω να επεκταθώ στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε  οι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι.  Θα τονίσω όμως ότι η Πολιτεία δεν είναι αρωγός μας με αυτό το φορολογικό νόμο μ’αυτή την καλπάζουσα ακρίβεια  που σαρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επιφυλασσόμαστε  σε μια κοινή σύσκεψη με τους τοπικούς αρμόδιους εκπροσώπους της Πολιτείας  όπου θα εκθέσουμε τα προβλήματα μας και ευελπιστούμε με σύνεση και προσοχή να πέτυχουμε όλοι μαζί  κάποια λύση», τόνισε ο κ. Εξίζογλου.

Τιμητικές διακρίσεις

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους προέδρους, οι οποίοι νωρίτερα διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒΕΠ.

  1. ΜΕΛΕΤΛΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 1996/1999
  2. ΒΑΡΥΤΙΜΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 1999/2002
  3. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2002/2008

Επίσης, τιμήθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

1.ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ  2002/2005

2.ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   2002/2012

3.ΣΥΝΩΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ    2005/2015

4.ΔΑΛΑΜΗΤΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  2002/2008

5.ΡΟΥΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΙΝΟΣ  2008/2015

6.ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 2008/2015

7.ΚΑΡΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    2012/2015

8.ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  2012/2015

9.ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   2015/2018

Τέλος, ο ΟΕΒΕΠ τίμησε την κ. Ελένη Χατζηιωαννίδου – Καϊμακάμη για την προσφορά των εργασιών στην Ομοσπονδία με προθυμία, αγάπη και σεβασμό.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε στην κα. Ελένη Χατζηιωαννίδου Καϊμακάμη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Εξίζογλου
Την τιμητική πλακέτα απένειμε στην κα. Ελένη Χατζηιωαννίδου Καϊμακάμη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Εξίζογλου