Αυτά είναι τα τρόφιμα που θα σας κάνουν να μην αρρωσταίνετε συνέχεια το φθινόπωρο!

Είναι κανόνας πως όταν αλλάζει ο καιρός… όλοι αρρωσταίνουν. Αν είστε αποφασισμένοι να αποτελέσετε την εξαίρεση, διαλέξτε έξυπνα τι θα βάλετε στο πιάτο σας.

Το κύριο πράγμα με το οποίο παλεύουμε τους φθινοπωρινούς μήνες, είναι η έλλειψη βιταμίνης D. Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από SAD (εποχιακή συναισθηματική διαταραχή) θα πρέπει πραγματικά να εξετάσουν το ενδεχόμενο να λάβουν ένα συμπλήρωμα, ωστόσο υπάρχουν και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D
Λιπαρά ψάρια, όπως το σκουμπρί, ο σολομός, οι σαρδέλες και η ρέγγα.
Μανιτάρια.
Εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως δημητριακά, φυτικά γάλατα, κρέμες, γιαούρτι και χυμοί
Αυγά, ιδίως οι κρόκοι
Κόκκινο κρέας
Τα τρόφιμα που πρέπει να επιλέξετε αυτό το φθινόπωρο
Ριζώδη λαχανικά – πράγματα όπως τα παντζάρια, τα καρότα και οι γλυκοπατάτες είναι γεμάτα βιταμίνες, αλλά και πλούσια σε φυτικές ίνες. Προσθέστε τα σε σούπες, ψήστε τα, προσθέστε τα ακόμα και σε κέικ.

Εσπεριδοειδή – οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι τα εσπεριδοειδή είναι στην πραγματικότητα «στα καλύτερά τους» το χειμώνα. Πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, όλα γεμάτα βιταμίνες.

Δημητριακά ολικής αλέσεως – η βρώμη, η κινόα και το καστανό ρύζι είναι όλα πλούσια σε φυτικές ίνες και την απαραίτητη βιταμίνη Β.

Φυλλώδη χόρτα – όπως η λαχανίδα, το σπανάκι, το σέσκουλο και τα λάχανα είναι όλα καλύτερα με πιο δροσερό καιρό και είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών.

Κολοκύθια – έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και C και μπορούν να μπουν σε πολλές συνταγές.

Βρώμη – ο νόστιμος χυλόςένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Μούρα – Με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, είναι εξαιρετικά για το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Φασόλια – μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, καλίου, σιδήρου, πρωτεΐνης και φυλλικού οξέος.

Ξηροί καρποί – γεμάτοι με αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία. Είναι επίσης καλή πηγή λίπους και σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

 

 

Πηγή:dnews