Στραπατσάδα ή καγιανάς! H πιο καλοκαιρινή, απλή και παραδοσιακή συνταγή για αυγά με ντομάτες που θα σου θυμίσουν τα καλοκαίρια της γιαγιάς…

Υλικά

4 ώριμες μεγάλες τομάτες
1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
6-7 αυγά
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μαιντανό
200 γραμμ. φέτα

Διαδικασία

Αφαιρούμε τους σπόρους και τη φλούδα από την ντομάτα και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Τις προσθέτουμε σε ένα κατσαρολακι με ελαιόλαδο και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου, πρέπει να πιει όλα τα υγρά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προαιρετικά βάζουμε και μπούκοβο, αν θέλουμε πιπεριές τις βάζουμε στην αρχή να τις σοτάρουμε λίγο με το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα βάζουμε στο κατσαρολάκι, αφού έχει πιει τα υγρά της ντομάτας.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι που να αρχίσει να δένει ελαφρώς το μείγμα, δεν θέλουμε να σφίξει πολύ. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα σε χοντρό σπασμένα κομμάτια και μετά από λίγο δοκιμάζουμε για αλάτι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Πηγή: eleftherostypos.gr