Οι νέες ταυτότητες χρησιμοποιούνται ήδη από τις αρχές του μήνα, για τη διευκόλυνση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.
Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων, από τα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας. Οι νέες ταυτότητες χρησιμοποιούνται ήδη από τις αρχές του μήνα, για τη διευκόλυνση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες.

Όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ενημέρωση των δημόσιων υπηρεσιών, γίνεται αυτόματα από τη βάση δεδομένων των νέων ταυτοτήτων και δεν απαιτείται επίσκεψη των πολιτών είτε σε εφορίες ή σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα για τις εφορίες, σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ που μίλησαν στο Dnews, από τις 22 Σεπτεμβρίου, έχουν περαστεί αυτόματα από τα συστήματα, 22.167 νέες ταυτότητες. Από αυτές, οι 21.861 είναι από την μαζική ενημέρωση των αστυνομικών τμημάτων προς τις Εφορίες και οι 306 καταχωρήσεις, αφορούν πολίτες που πήγαν οι ίδιοι στις εφορίες και καταχώρησαν τις νέες τους ταυτότητες.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι δεν ισχύουν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπήρξαν προβλήματα καταχωρήσεων νέων ταυτοτήτων σε κάποιες εφορίες της χώρας λόγω ασυμβατότητας των συστημάτων της ΑΑΔΕ με τα νέα χαρακτηριστικά της ταυτότητας. Να υπενθυμίσουμε ότι η νέα ταυτότητα έχει ένα γράμμα και οκτώ ψηφία σε αντίθεση με τις παλιές ταυτότητες που είχαν δύο γράμματα και έξι ψηφία.

 

 

 

Πηγή:dnews.gr